04-09-2019

Objavljen tender za trg i šetalište u Sutomoru

Uprava javnih radova objavila je danas postupak javne nabavke za izgradnju trga i šetališta u Sutomoru, procijenjene vrijednosti blizu million eura.

Objavljen tender za trg i šetalište u Sutomoru | Radio Televizija Budva

Rok za dostavljanje ponuda na adresu Uprave je 14. oktobar, kada će biti organizovano njihovo javno otvaranje.

Riječ je o jednoj od četiri faze uređenja ovog popularnog primorskog naselja, u koje će Vlada Crne Gore, Opština Bar i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložiti ukupno oko 5,4 miliona eura, navedeno je u saopštenjuUprave javnih radova.

Objavljenom tenderskom dokumentacijom obuhvaćeno je skoro 5.000 metara kvadratnih, koji predstavljaju centralni javni prostor cijelog naselja, sa novom organizacijom trga, pješačke zone i zelenim površinama.

Izradu idejnog rješenja i Glavnog projekta finansiralo je Morsko dobro, a u saradnji sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Opštine Bar, MZ “Spič” i nevladinih organizacija iz Sutomora, pri izradi projektne dokumentacije posebno se vodilo računa o racionalizaciji prostora na obali i proširenju zelenih površina duž novog šetališta.

“Realizacijom projekta širom otvaramo vrata ne samo za unapređenje turizma, već i poboljšanja života stanovnika Sutomora. Iz tog razloga, nadamo se da ćemo kroz postupak javne nabavke doći do kvalitetnog i odgovornog izvođača radova”, kazao je direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić.

Sutomore je, ističe on, već godinama među najpopularnijim primorskim destinacijama i domaćih i stranih turista i zaslužuje da kroz ovaj projekat dobije nove, moderne sadržaje.

“Posebno bih istakao da ova investicija predstavlja još jedan dokaz strateškog opredjeljenja Vlade da ulaže u valorizaciju turističkih potencijala države, kako na sjeveru, tako i u primorskim opštinama”, naveo je Nuhodžić.