16-09-2017

Obucite najljepšu veštu i dođite na ruštula feštu

Manifestacija Fešta od ruštula, treću godinu zaredom, biće održana danas na Svetom Stefanu u organizaciji NVU Sveti Stefan - Naš dom i u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva.

Obucite najljepšu veštu i dođite na ruštula feštu | Radio Televizija Budva

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije Paštrovića sa posebnim akcentom na promovisanju tradicionalnih paštrovskih specijaliteta, kao i turistička promocija naselja Sveti Stefan.

Prema riječima predsjednika nevladinog udruženja Ivana Kentere, pripremljen je raznovrsan program koji počinje u 18 h degustacijom ruštula, ali i drugih paštrovskih specijaliteta.

"Biće tu i patišpanja, fugaca, sirnica i mnogo drugih specijaliteta ovog kraja koje su pripremile domaćice i to ne samo Svetog Stefana, podržale su nas i članice Organizacije žena Budve i Petrovca. Manifestacija će početi defileom Gradske muzike Budve, nastaviće se kulturno-zabavnim programom u kojem će se posjetiocima predstaviti pjesnik Branko Jovanović i budvanski folkorni ansambl sa igrama iz paštrovskog kraja, nakon čega će biti izvedena predstava Paštrovska svadba. Obucite najljepšu veštu i dođite na ruštula feštu", poručio je Kentera.


M.Mijušković