12-04-2016

Obuka za TO Budva i predstavnike privrede

U utorak 12. i srijedu 13. aprila u hotelu „Splendid“ u Bečićima biće organizovana edukacija i obuka za TO Budvu i predstavnike privrede u domenu kongresnog turizma, organizacije dogadjaja i manifestacija.

Obuka za TO Budva i predstavnike privrede | Radio Televizija Budva

"Drugi dan treninga organizujemo zajednički sa Crnogorskim kongresnim biroom, gdje će se, između ostalog, razmatrati problemi u dosadašnjoj saradnji privatnog i javnog sektora kao i modeli buduće saradnje, dok je planirano da 14.04. obuku finalizujemo u našim prostorijama samo za kolege TO Budve.

Svrha edukacije je da što većem broju privrednika približimo koncept kongresnog turizma i značaja istog, da predstavimo primjere najboljih praksi iz regiona i da u veoma konkretnim okvirima damo smjernice na koji način problem sezonalnosti može biti ublažen. Deo treninga koji se tiče samo TO Budve biće usmjeren na vještine pregovaranja, isticanje kandidature, definisanje zajedničkog događaja (MIBES), kao i na rad na draftu godišnjeg plana kongresnih aktivnosti TOBa", navodi se u saopštenju Turističke organizacija Budva.

Neke od tema koje će biti pokrivene kroz edukaciju su:

1. Makro stanje MICE tržišta
2. Kako pokazati kapacitete na najbolji način
3. FAM putovanja
4. Kako prepoznati prilike na međunarodnom tržištu
5. Razvoj destinacije sa aspekta insentiv putovanja
6. Kako na najbolji način iskoristiti nastup na sajmovima
7. Da li je sezonalnost prilika ili propuštena šansa regiona?

Edukaciju će sprovesti „Centar za istrazivanja i studije turizma“ iz Novog Sada, a angažovani eksperti koje ćete imati priliku da čujete su:
- Dr Milan Ćulić, Predsednik UO CTRS
- Dr Rob Davidson, Direktor MICE Knowledge London, UK i profesor kongresnog turizma na Universitetu Greenwich i Westminster