19-08-2022

Očekuje se pad cijena osnovnih životnih namirnica

Cijene artikala na pijacama i u marketima čini se rastu na oči i građani se pitaju nazire li se tome kraj. Iz trgovine se, kažu, za isti novac svaki put vraćaju sa sve praznijom kesom. Iz Ministarstva poljoprivrede stižu optimistične najave da bi nakon sezone moglo doći do pojeftinjenja osnovnih životnih namirnica.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Da je mogućnosti sve manje dok cijene svakodnevno rastu tvrde građani. Tako danas na pijacama od juga do sjevera Crne Gore kg paradajza ne možete kupiti jeftinije od euro i po koliko ćete plati i kg krompira na primorju.

Ipak po završetku turističke sezone možemo očekivati pad cijena, bar na artiklima osnovnih životnih namirnica, poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

"Već po prodaji lagera i ulazu sirovina, možemo očekivati korekciju cijena najvećeg dijela osnovnih životnih namirnica i pad cijena naftnih derivata je povoljna okolnost", kazao je iz Ministarstva poljoprivrede Miroslav Cimbaljević.

Građani na moguća pojeftinjenja s nevjericom gledaju. Bliži se kraj ljeta i nove ih brige more.

Jasno je da građanima fali optimizma, a nije ni čudo dok inflacija raste brže nego plate, a svakim danom mnogi sebi mogu priuštiti mnogo manje nego u periodu prije korone.


Izvor: Portal RTCG