29-05-2023

Od 1. juna na primorju neće biti radova na putevima

Radomir Vuksanović, saopštio je da od 1. juna na primorju neće biti radova na putevima, te da će do decembra biti završeni radovi na dionici Kolašin-Mateševo.


Foto: Arhiva, beautifulmontenegro.me

On je u Dnevniku 2, Televizije Crne Gore, istakao da su zbog vremenskih uslova tokom zime bili spriječeni da izvode radove na sjeveru države.

Vuksanović je rekao i da su nedostaci na dionici Kolašin-Mateševo postali izražajni nakon eksploatacije auto-puta. Podsjetio je da je mnogo problma bilo tokom zime, a u januaru i ogromno klizište.

"Nijesmo bili u mogućnosti da ranije reagujemo jer tokom zime nije moguće izvoditi radove na sjeveru. Bili smo prinuđeni da sredinom aprila započnemo radove, na početku intenzivnije, a kasnije ćemo usklađivati izvođenje", rekao je direktor Uprave za saobraćaj.

Dodao je da će se truditi da, kako se bude primicala ljetnja sezona, oslobađaju tu dionicu, i saobraćaj bude protočniji.

Vuksanović je za TVCG naglasio i da je ugovorom predviđeno da se radovi izvode osam mjeseci, te da će dionica Kolašin-Mateševo biti završena do decembra.

Što se tiče situacije na jugu države, Vuksanović kaže da je veći intenzitet saobraćaja i da se stvaraju veće gužve.

"Trudimo se da napravimo dinamiku i uz molbu izvođaćima da rade u tri smjene, računam da ćemo se od 1. juna povući sa Jadranske magistrale", saopštio je on.


(RTCG)