05-05-2016

Od nedjelje bez zastoja preko Zavale

Nakon trodnevne pauze zbog vaskršnjih i prvomajskih praznika, gradilište na ulazu u Budvu ponovo je oživjelo. U Direkciji za saobraćaj kažu da nijesu u zaostatku i da će se, kao što su najavili, za nekoliko dana nesmetano voziti u oba smjera.

Od nedjelje bez zastoja preko Zavale | Radio Televizija Budva

"Završeni su nosači na stubovima buduće trake bulevara uz more, kao i njeno betoniranje. To je bila posljednja složenija faza tog objekta, koja je izazivala veće gužve u saobraćaju i duže zastoje. Oni su već juče prošlost. Smanjili smo gužve, saobraćaj se već odvija dvosmjerno, osim u vrijeme kratkih prekida od po nekoliko minuta. Radimo na novoj trasi uz more, postavljamo ivičnjake i ograde, a za nekoliko dana ta trasa će biti presvučena asfaltom. Očekujemo da će sve biti završeno do subote ili nedjelje, da će se za tri dana saobraćaj nesmetano odvijati dvjema trakama, novom i postojećom donjom magistralnom trakom", tvrdi inžinjer u Direkciji za saobraćaj Dušan Kokić.

Privođenjem kraju radova na najzahtjevnijoj traci budućeg bulevara, počeli su, gdje za to ima prostora, radove na gornjoj traci i zasijecanje podnožja brda Košljun.

"Građevinari će tada koristiti samo jednu, gornju traku postojeće magistrale, uz brdo, a na ostalim dvjema saobraćaj će se nesmetano odvijati", kazao je Kokić za Pobjedu.

Radovi na toj trasi će biti deset puta lakši nego uz more. Projekat spajanja bulevara između Budve i Bečića počeo je 14. januara. Koštaće pet miliona eura. Najavljeno je da će projekat biti završen do 1. juna.