11-08-2023

Od početka turističke sezone oduzeli deset komada oružja i tri gasna pištolja

Mojkovačka policija je, od početka ljetnje turističke sezone, pretresla deset stanova i drugih prostorija i tom prilikom oduzela deset komada oružja, tri gasna pištolja i preko 500 komada municije.


Foto: ilustracija/pixabay

Iz Uprave policije su naveli da je stanje bezbjednosti na teritoriji nadležnosti mojkovačke policije, tokom ljetnje turističke sezone, povoljno.

“Od početka ljetnje turističke sezone, mojkovačka policija u kontinuitetu sprovodi aktivnosti na pronalasku oružja, pa je izvršeno deset pretresa stanova i drugih prostorija, od kojih tri objekta koja koriste operativno interesantne osobe”, rekli su iz policije.

Kako su kazali, pretresi su rezultirali oduzimanjem deset komada oružja, tri gasna pištolja i 505 komada municije različite vrste i kalibra.

Iz policije su rekli da su, tokom kampanje „Poštuj život – vrati oružje“, građani dobrovoljno predali mojkovačkoj policiji tri komada vatrenog oružja, sedam bombi i manju količinu municije.

“Od početka turističke sezone na području Mojkovca održano je šest javnih okupljanja koje su obezbjeđivali službenici mojkovačke policije, kojima je prisustovalo oko dvije hiljade građana, a koji su protekli bez ijednog incidenta”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, na osnovu bezbjednosne procjene mojkovačke policije, sprovedene su akcije „Tragač“ i „Racija“, u okviru kojih je kontrolisano 25 osoba interesantnih sa bezbjednosnog aspekta.

Iz policije su naveli da su, u okviru tih akcija, pregledali 192 vozila i kontrolisano 280 osoba.

Prema njihovim riječima, stanje bezbjednosti saobraćaja tokom ljetnje turističke sezone na teritoriji Mojkovca je veoma povoljno, uzimajući u obzir da od početka godine nije zablilježena nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtnim ishodom.

Saobraćajna policija je podnijela 31 prekršajnu priijavu i izdala 420 naloga za plaćanje novčane kazne zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

“Tokom pojačanih kontrola u saobraćaju, a u okviru lokalnih akcija „Alkohol“ mojkovačka policija je 30 vozača zatekla da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je njih 18 uhapšeno”, rekli su iz policije.

Oni su kazali da su njihovi službenici u Mojkovcu u saobraćaju zatekli 60 vozila koja su bila tehnički neispravna, kao i da su privremeno oduzeli 31 par registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.