06-06-2020

Od ponedjeljka roditelji ili staratelji moraju na posao

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarzane bolesti (NKT) donijelo je juče na sjednici odluku da od ponedjeljka prestaje da važi mjera kojom je tokom prekida obrazovno-vaspitnog rada jednom od roditelja, staratelja, hranitelja ili usvojitelja, ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života bilo obezbjeđeno pravo na plaćeno odsustvo sa rada.

Od ponedjeljka roditelji ili staratelji moraju na posao | Radio Televizija Budva

"Odlučeno je da od ponedjeljka, 8. juna 2020, prestaje da važi i mjera kojom je tokom prekida obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama jednom od roditelja, staratelja, hranitelja ili usvojitelja, ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života bilo obezbjeđeno pravo na plaćeno odsustvo sa rada, osim zaposlenima u određenim organima od posebnog značaja", saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade je saopšteno da je odlučeno da i da se omogući vanlinijski saobraćaj sa državama u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa iznad 25 na 100.000 stanovnika s tim da prevoz podrazumijeva unaprijed određene grupe putnika i isključuje usputni ulazak i izlazak putnika – odnosno putnici se moraju prevoziti od polazišta do odredišta.







Izvor: Vijesti