22-07-2023

Od septembra studenti svih fakulteta mogu upisati master studije na Ekonomskom fakultetu

Od predstojeće studijske godine, pravo prijave na konkurs za upis na master studije na Ekonomskom fakultetu imaće svi kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita ili završenim specijalističkim studijama iz odgovarajuće oblasti nauka, uz polaganje prijemnog ispita, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

Od septembra studenti svih fakulteta mogu upisati master studije na Ekonomskom fakultetu | Radio Televizija Budva

Foto: UCG

“Ova liberalizacija dosadašnjih uslova upisa na master studije rezultat je Odluke Vijeća Ekonomskog fakulteta u cilju podsticanja što više mladih ljudi da svoje osnovno obrazovanje prošire znanjem iz oblasti ekonomije i na taj način se prilagode potrebama savremenog tržišta rada”, navodi UCG.

Za upis na master studije Ekonomskog fakulteta odgovarajuća oblast nauke su područja: društveno-humanističkihnauka, prirodnih-matematičkih, tehničko-tehnoloških, medicinskih, poljoprivrednih nauka kao i umjetnosti.

“Upis će biti organizovan krajem septembra, a sve informacije o uslovima upisa i literaturi potrebnoj za pripremu polaganja prijemnog ispita biće dostupne na sajtu Ekonomskog fakulteta”, dodaje se u saopštenju.