22-04-2020

Od sjutra produženo radno vrijeme filijala Erste banke

Od sjutra sve filijale u mreži Erste banke biće otvorene za rad s klijentima u produženom radnom vremenu, od 8:30 do 15:30h, saopšteno je iz te banke.


Foto: fb/erstebanka

Kako su kazali, na taj način biće skraćeno vrijeme zadržavanja klijenata u filijalama, uz striktno poštovanje obavezne fizičke distance, a u cilju zaštite zdravlja klijenata i zaposlenih u uslovima postepenog ublažavanja mjera ograničenja na nivou države.

Od 9. maja, subotom će od 8:30 do 12:30h raditi filijale koje i inače rade subotom.

"Svakako, klijentima preporučujemo da sve aktivnosti koje mogu, obavljaju elektronskim kanalima ili telefonom. Servisima elektronskog bankarstva NetBanking i mBanking mogu se plaćati obaveze, uplatiti novac na postojeće štedne račune, aktivirati trajni nalog ili nalog direktnog zaduženja, provjeriti stanje i promet na svim računima u banci. Sve transakcije klijenata fizičkih lica urađene putem ovih servisa u domaćem platnom prometu su bez provizije do daljnjeg. Klijenti fizička lica mogu zatražiti otvaranje računa i aktivaciju elektronskih servisa, putem forme na internet stranici, te zakazati termin dolaska u banku radi potpisivanja dokumentacije", navodi se u saopštenju Erste banke.

Ukoliko je posjeta filijali neophodna, oni su apelovali na klijente da se pridržavaju preporuka koje podrazumijevaju:

-da izbjegavaju gužve

-da koriste dezinficijense koji su postavljeni na ulazu svih filijala u mreži

-da u filijali održavaju razdaljinu u odnosu na zaposlene banke i ostale klijente.

-da ukoliko su prehlađeni ili bolesni odlože posjetu filijali za neki drugi dan.

"Zahvaljujemo svima koji čuvaju svoje i zdravlje ljudi oko sebe", zaključuje se u saopštenju.