03-09-2021

Odbojkaši počinju nastup na Evropskom prvenstvu, danas protiv Bugarske

Muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore danas će započeti svoj drugi nastup na Evropskom prvenstvu. Protivnik naše selekcije od 17.15h u češkom gradu Ostrava biće Bugarska.


Sa treninga u Ostravar areni, Foto: OSCG

Pored selekcije domaćina i Crne Gore, u grupi B igraju Italija, Slovenija i Bjelorusija.

Selektor Veljko Bašić za ovu akciju pozvao je tehničare Rajka Strugara i Danila Dubaka, a na spisku su i primači servisa Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Marko Vukašinović i Nemanja Peruničić. Na poziciji korektora igraće Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević, a pozvani su i srednji blokeri Luka Babić, Ivan Ječmenica, Blažo Milić i Matija Ćinćur. Libero naše reprezentacije je Nikola Lakčević.

"Očekuje nas težak meč sa ekipom Bugarske, za koju svi znamo da je jako kvalitetna. Biće to jedan dobar test za nas, kao uvod u ovo Evropsko prvenstvo. Odradili smo jako dobar pripremni period i spremili se kroz prijateljske utakmice za cijeli turir. Nadamo se najboljem", izjavio je Lakčević za Odbojkaški savez Crne Gore ističući da se nada boljem rezultatu u odnosu na prije dvije godine.

Evropsko prvenstvo je, prema riječima primača servisa Marka Vukašinovića, još jedna prilika za crnogorske odbojkaše da vide gdje su u odnosu na najbolje ekipe Starog kontinenta. On se osvrnuo i na predstojeću utakmicu sa Bugarima.

"Oni su veliki favoriti, ali osjećam da će biti neizvjesan meč. Smatram da i mi imamo svoje šanse, moramo da budemo izuzetno agresivni na servisu i da držimo stabilno prijem, da bismo mogli da igramo protiv reprezentacije koja ima jednog od najboljih korektora svijeta. Očekuje nas uzbudljiv meč i nadamo se najboljem", rekao je Vukašinović.

Nakon premijernog duela, Crna Gora već sjutra izlazi na megdan Sloveniji, aktuelnom vicešampionu Evrope. Duel sa Italijom na programu je u nedjelju, ponedjeljak je dan pauze, a 7. i 8. septembra "crveni" će odmjeriti snagu sa Češkom i Bjelorusijom.

Evropsko prvenstvo počelo je u srijedu, a trajaće do 19. septembra. Titulu brani selekcija Srbije.


M.S.