24-12-2020

Odbojkašice Mediterana iznenadile Rudar u Budvi

Odbojkašice Mediterana iznenadile su Rudar u zaostalom meču 6. kola Prve lige. Meč koji odigran sinoć u SC "Rea" u našem gradu, budvanska ekipa riješila je u svoju korist sa 3:1. Po setovima je bilo: 25:20, 25:21, 19:25 i 25:17.


Foto: portal RTV Budva

U redovima Mediterana najefikasnija je bila Marina Majdanac sa 21 osvojenim poenom, a pratila je Vanja Matunović sa 15.

Kod gošći istakla se Majda Čakar sa 22 poena.

Ovaj trijumf može se smatrati i svojevrsnim iznenađenjem, budući da su gošće iz Pljevalja minulih sezona ostvarivale visok plasman na tabeli i često bile u borbi za najbolji mogući plasman.

Pobjedom nad Rudarom, odbojkašice Mediterana završavaju prvi dio obaveza u ligi i na polusezoni zauzimaju sedmu poziciju na tabeli, u konkurenciji devet ekipa. Imaju utakmicu više od jučerašnjeg rivala i Budućnosti koji zauzimaju osmo i deveto mjesto.

Kao što tabela pokazuje, u vrhu nema velikih promjena. Glavnu riječ vode aktuelni šampion Luka Bar i Galeb, prate ih Morača i ekipa Albatrosa koja ove godine igra jako dobro.

Evo kompletne tabele:


Printscreen: odbojka.me

Šansu da nastave sa dobrim partijama, budvanske odbojkašice imaće već u nedjelju, na gostovanju bjelopoljskom Jedinstvu u četvrtfinalu Kupa. Bjelopoljke su nedavno bile bolje u Budvi, u utakmici prvenstva, a vidjećemo da li će izabranice Marka Bagarića uspjeti da im se revanširaju.


M.S.