21-10-2020

Odbojkašice Mediterana na startu sa Nikšićem

Nova sezona Prve lige Crne Gore za odbojkašice počinje danas, a budvanski Mediteran Bemax od 20.30h, u posljednjem meču kola, dočekaće ekipu Nikšića na domaćem terenu u SC "Rea". U prethodnoj, tim iz našeg grada zauzeo je zadovoljavajuće osmo mjesto, a opstanak u društvu najboljih je prioritet i u predstojećem takmičarskom ciklusu.



"U novu sezonu ulazimo u malo izmjenjenom sastavu u odnosu na prethodnu. Povratak primača Sofije Rađenović, koja zbog povrede nije mogla da nastupa u prethodnoj sezoni, pomoći će nam u ostvarivanju povoljnih rezultata", izjavio je za portal RTV Budva trener Marko Bagarić.


Bagarić

Kako je naglasio, osnovni cilj je opstanak u Prvoj ligi kao i afirmacija mladih igračica.

On je saopštio i očekivanja uoči duela sa Nikšićem.

"Utakmicu dočekujemo u malo nezgodnom trenutku, jer je par igračica bilo odsutno zbog povreda, ali sam siguran da će cure koje budu bile na raspolaganju dati svoj maksimalni doprinos i vjerujem da će nam to biti dovoljno za prve bodove koji će nam puno značiti."

Povoljnom ishodu nada se i srednji bloker Mediterana Ksenija Ljubanović.

"Dobro smo se pokazale u pripremnom periodu, u kojem smo se nestrpljivo i sa zadovoljstvom spremale za početak prvenstva. Shodno tome, smatram da ćemo u večerašnjem meču dati sve od sebe da odigramo najbolje što možemo i time pokažemo svoj kvalitet. Uz borbu i minimalan broj grešaka možemo ostvariti pobjedu, koja bi svakako bila od velikog značaja za sve nas", kazala je ona.


Ljubanović

Derbi u Pljevljima, bez publike na tribinama

Prvu rundu od 16 časova u SC "Topolica" u otvaraju aktuelni šampion Luka Bar i Jedinstvo Franca, a sat kasnije u barskoj dvorani snage odmjeravaju Galeb i Gimnazijalac.

Za 19 časova, u sali Medicinske škole u Podgorici, zakazan je duel Budućnost - Albatros, a u derbi meč Rudara i Morače na programu je u SC "Ada" u Pljevljima od 20 sati.

Zbog važećih mjera NKT, utakmice će se igrati bez publike.


Foto: OK Mediteran Bemax

M.S.