12-07-2017

Odbornički klub DF: Branićemo interese građana Budve i pružati otpor Katniću da sprovede Đukanovićeva naređenja

Demokratski front će na svakom mjestu i u svakoj prilici raskrinkavati pogodbe koje pojedinci iz tužilaštva, uz ne mali bakšiš, sklapaju sa pripadnicima kriminalnih grupa koje pokušavaju da nastave pljačku naše opštine, saopštavaju iz odborničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini opštine Budva.

Odbornički klub DF: Branićemo interese građana Budve i pružati otpor Katniću da sprovede Đukanovićeva naređenja | Radio Televizija Budva

Iz kluba su istakli da su to uradili i glasanjem protiv sporazuma između Gugi komerca i Milivoja Katnića, šaljući dvije jasne poruke – DF će, bez obzira na sve pritiske, braniti interese građana Budve i u svakoj prilici pružati otpor namjerama Milivoja Katnića da sprovede naređenja Mila Đukanovića.

"Naravno, za nas u DF-u nema razlike između osoba koje su opljačkale Budvu i onih iz tužilaštva koji pokušavaju da ih aboliraju kroz razne sporazume i pogodbe. Zapanjeni smo, međutim, koju jačinu i uticaj ima kriminalna budvanska grupa. Ako i pored osude i jasne kriminalizacije oni imaju snagu da se dogovore sa Milivojem Katnićem da najvišem organu u Budvi, Skupštini, pošalju ovakav kriminalni sporazum kojim su sačuvali sve što su od Budve ukrali, onda su maske pale i građanima je jasno za šta se glasalo u lokalnom parlamentu. Da se radi o klasičnom ponižavanju građana Budve možda najbolje svjedoči primjer da su placevi, koji danas vrijede desetostruko manje, dati kao odšteta iako opština Budva nije plaćala placevima već gotovim novcem! Takođe, Skupština nije smjela da učestvuje u sprovođenju kriminalnog plana Milivoja Katnića jer se ovakvim sporazumima trajno aminuju sve kriminalne radnje, a nakon usvajanja Budva više nema pravo da vrati ono što joj je ukradeno", naglašavaju iz odborničkog kluba DF-a.

O koliko se štetnom sporazumu radi, kako su istakli, govori i činjenica da se i obećani fiktivni novac, ustvari, pokriva hipotekama nad zemljom koja gradu ne treba ništa.

"Tako su građani dvostruko prevareni, a DF nikada neće učestvovati u legalizaciji prevara budvanske kriminalne grupe koje se vrše u dogovoru sa SDT-om. Milivoje Katnić je dokazani neprijatelj Demokratskog fronta i mi znamo da je on spreman da izvršava bukvalno svako naređenje Mila Đukanovića, bilo da se radi o progonu DF-a ili aboliranju lica iz Đukanovićeve kriminalne grupe. Nakon promjena u Crnoj Gori i uspostavljanja pravne države, pravda će zakucati na vrata svih onih koji su, zloupotrebom vlasti i položaja, pljačkali i uništavali Budvu i Crnu Goru. Na kraju, na jučerašnjoj sjednici SO Budva posebno je bilo upečatljivo prisustvo odbornika DPS-a koji su inače u bojkotu, ali su se, za ovu priliku, svi nacrtali u sali Skupštine opštine kako bi svojim glasanjem, još jednom, odbranili interese i finansije onih koji su opljačkali naš grad za stotine miliona evra. Budvu su okupirali oni koji žive "iza brda" i koji žele da prikriju vlastite zločine i pljačku u našoj opštini, tako što bi nas Budvane trebali da zadovolje obračunom sa kriminalnom organizacijom Svetozara Marovića, a da se pravimo da ne vidimo njihov kriminal i pljačku koju su napravili u našoj opštini", zaključuju iz odborničkog kluba Demokratskog fronta u Skupštini opštine Budva.