01-08-2021

Odlična partija Petrovca za prvu pobjedu u sezoni

Fudbaleri Petrovca upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni Telekom Prve lige! U sinoćnjem duelu sa Podgoricom u gostima "nebesko-plavi" slavili su sa 3:1.


Foto: Facebook/Macron Montenegro

Poveli su Petrovčani u 22. minutu preko Aleksandra Vujačića, povratnika iz Budućnosti, da bi kapiten Luka Medigović postigao auto-gol u 29. za 1:1. U drugom dijelu gostima je dosuđen penal koji nije iskoristio Petar Vukčević, međutim, ubrzo je udarcem sa distance prednost vratio raspoloženi Zaim Divanović. Konačan rezultat postavio je rezervista Marko Miličković u sudijskoj nadoknadi, preciznim šutom sa ivice šesnaesterca.

Izabranici Nenada Vukčevića pružili su odličnu partiju na DG Areni, tim je djelovao uigrano i agilno. Divanoviću očigledno prija nova ofanzivnija rola (gol i asistencija), a sa nekoliko izvrsnih odbrana istakao se i golman Ljubomir Đurović.

Neophodnu svježinu u napadu unio je Miličković, novajlija u ekipi i strijelac posljednjeg pogotka. Držali su "nebesko-plavi" stvari pod kontrolom u oba pravca, ali za pohvalu je, prije svega, konkretna igra prema naprijed, koja je često znala izostati minule sezone.

Sa druge strane, kod domaćih je najviše pokazao Halil Muharemović. Preko njega je, naročito u drugom dijelu, išao veliki broj akcija. Petrovčani su, takođe, našli rješenje za uvijek neugodnog napadača Admira Adrovića, prvog strijelca na vječitoj listi naše lige.

Sinoćnji trijumf četvrta je vezana pobjeda Petrovca nad Podgoricom. Nakon startnog poraza od Mornara, tim sa stadiona pod Malim brdom hvata zalet za nastavak sezone. Na gostovanju u Lješkopolju sve je izgledalo bolje nego na otvaranju prošle sedmice.

Iznenađenje pod Goricom

U ostalim susretima bilo je manje uzbuđenja. Rudar i Iskra i Jezero i Dečić remizirali su bez golova, a branilac titule Budućnost i Mornar odigrali su 1:1 pod Goricom, što se može okarakterisati i kao iznenađenje.

Drugo kolo biće kompletirano sjutra utakmicom između Zete i Sutjeske.


M.S.