03-11-2021

Odlični ekonomski odnosi temelj buduće saradnje Crne Gore i Srbije

Crna Gora i Srbija imaju odlične ekonomske odnose, na temelju kojih mogu nadograđivati međusobnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, ocijenili su crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

Odlični ekonomski odnosi temelj buduće saradnje Crne Gore i Srbije | Radio Televizija Budva

Foto: gov.me

Krivokapić je izrazio zahvalnost Dačiću na toplom prijemu u reprezentativnom domu Narodne skupštine Srbije.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, istakao značaj saradnje dva parlamenta na planu evropskih integracija i u tom kontekstu pozdravio preporuku Evropske komisije o otvaranju dva nova klastera u pristupnim pregovorima sa Srbijom.

„Crna Gora će, i u narednom periodu, biti konstruktivan partner u ostvarivanju zajedničkog integracijskog cilja. Iz naše perspektive integracija zemalja Zapadnog Balkana u EU nema alternativu, i uvjereni smo da snaženje sigurnosti i bezbjednosti regiona predstavlja ključni preduslov našeg daljeg napretka u integracionom procesu“, kazao je Krivokapić.

Dačić je zahvalio Krivokapiću na posjeti Beogradu i dodao da Srbija nema bližu državu od Crne Gore, i da tu činjenicu treba pretočiti u komparativnu prednost, kada su u pitanju međudržavni odnosi Crne Gore i Srbije.

Tokom razgovora potencirana je važnost istorijskih veza i zajedničke evropske perspektive Crne Gore i Srbije.

Sastanak je završen u uvjerenju da će odnosi između dvije države u budućnosti biti uzorni primjer dobrosusjedske saradnje.