03-06-2020

Odložena 35. sjednica SO Budva, nema kvoruma

Zbog nedostatka kvoruma odložena je 35. sjednica SO Budva na kojoj su, kako je najavljeno, odbornici i javnost trebali biti upoznati na koji način je Ministarstvo finansija uz pomoć Privrednog suda blokiralo račun Opštine na 29,3 miliona eura.



Sjednici nisu prisustvovali odbornici DPS-a, SD-a, Crnogorske i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

O nastavku se odlučuje na Kolegijumu kod predjsednika Skupštine Krsta Radovića koji je zakazan za 13,30 sati.

"Pozivam predstavnike političkih grupacija, predsjednika Opštine Budva i predstavnike Kluba odbornika na Kolegijum u 13,30h da nađemo neki zajednički zaključak, bez obzira ko kojoj partiji priprada", rekao je Radović.

Podsjećamo, uoči samog početka sjednice održana je pres konferencija OO DPS Budva na kojoj je saopšteno da ta partija neće prisustvovati hitnoj sjednici povodom blokade računa.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da je uzročnik ovog dešavanja Demokratska partija socijalista. On je građanima uputio sljedeću poruku:

"Ovo je jedno zastiđe i sramota i procijenite sami, uskoro će izbori pa vidite kome ćete dati priliku. Oni su uzročnici ovog dešavanja", kazao je Carević.

Javnosti se obratio i odbornik Demokrata Dragan Krapović koji je poručio da izražava čuđenje da su se kolege iz DPS apsolutno saglasile sa sazivanjem sjednice, i tražile materijale, a na kraju nisu došli na sjednicu, kao ni odbornici iz Crnogorske, a i nezavisni odbronik Džaković.

"Ovo je jako teška situacija, najteža situacijuja za Opštinu Budva od aprila 2017. godine. Mi smo u velikom problemu. Mislim da to treba da zna šira javnost", izjavio je Krapović.