12-01-2023

Određen pritvor osumnjičenima za napad na ljekara

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor R.T. i L.L, koji su osumnjičeni za napad na ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP).

Određen pritvor osumnjičenima za napad na ljekara | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Ljekar ZHMP u Podgorici K.D. napadnut je 9. januara tokom obavljanja posla.

Kako je objavljeno na sajtu Osnovnog suda, R.T. i L.L. pritvor je određen zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu D.K..

“Protiv R.T. određen je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o osobi koja je ranije osuđivana zbog krivičnog djela sa elementima nasilja, što ukazuje na realnu bojazan da bi osumnjičeni u slučaju odbrane sa slobode mogao ponoviti krivično djelo”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je pritvor R.T. i L.L. određen po pritvorskom osnovu, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, budući da je u svojstvu svjedoka za sada potrebno saslušati dvije osobe, koje su očevici događaja.

U saopštenju se navodi da osumnjičeni poznaju jednu od osoba koja je svjedok i da su sa njom u dugogodišnjim prijateljskim odnosima.

“Pa sudija za istragu nalazi da bi oni boravkom na slobodi mogli ometati dalji tok postupka", kaže se u saopštenju.

Navodi se da je protiv ovog rješenja izjavljena žalba od branilaca osumnjičenih, o kojoj će sud odlučiti u zakonskom roku.