27-02-2022

Održan 23. Mimoza kup u sportskom ribolovu: Budvanski Delfin trećeplasiran, Dejanoviću treće mjesto

Sinoć je u Baošićima dodjelom priznanja najuspješnijima završeno tradicionalno međunarodno takmičenje 23. Kup mimoza u sportskom ribolovu, na kojem je učestvovalo 17 ekipa sa 51 takmičarem. Budvanski Delfin trećeplasiran je, dok se njihov član Ivan Dejanović samostalno izdvojio trećim mjestom u disciplini „tunjom (karolom) iz barke.



Prvo mjesto u disciplini „tunjom (karolom) iz barke“ osvojio je Drago Dujmušić („Pagar“ Tivat) sa 4,680 bodova. Drugi je bio Dragan Vasiljević („Ribar“ Baošići) sa 3.170, a treći Ivan Dejanović („Delfin“ Budva) sa 2.896 bodova.



Najuspješniji u disciplini „štapom iz barke“ bio je Aleksandar Milosavljević („Igalo“) sa 4.884 boda, ispred Toma Cvjetkovića („Sipa“ Tivat) sa 4.532 i Mirka Medića („Bokeška jedra 1999“ Đenoviči) sa 4.390 bodova,



U ekološkom ribolovu („uhvati, registruj i vrati u more) zlatnu medalju osvojio je Dragan Vasiljević („Ribar“), srebrnu Drago Dujmušić („Pagar“), a bronzanu Predrag Tasić („Ama“ Kostanjica)

Ekipni pobjednik ovog prestižnog međunarodnog takmičenja je ekipa „Igalo“ (Aleksandar Milosavljević, Marko Radosavljević, Miloš Dašić) sa 2 plasmanska boda.

Drugo mjesto osvojila je ekipa „Ribar“ 1 (Dejan Sijerković, Marko Vujisić, Milan Ljubić) sa 9 plasmanskih bodova koliko je imala i trećeplasirana ekipa „Delfin“ 2 (Predrag Dejanović, Dejan Cvetković, Zoran Beljkaš) koja je drugog takmičarskog dana
zauzela drugo mjesto Ekipa DELFIN 1 u konačnom plasmanu bila je šesta.



Nagrada za najteži primerak ulovljene ribe pripala je Dragu Dujmušiću iz SRK „Pagar“.

Najuspješniji strani takmičar bio je Miroslav Jurak (ŠRD „Aero“ Celje), a domaći Dragan Vasiljević („Ribar“ Baošići).