28-07-2016

Održan prvi sastanak Organizacionog odbora za organizovanje javnog dočeka Nove 2017. godine u Budvi

Kao i ranijih godina, i ove godine će Opština Budva, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom prirediti javni doček Nove godine na trgu ispred Starog grada.

Održan prvi sastanak Organizacionog odbora za organizovanje javnog dočeka Nove 2017. godine u Budvi | Radio Televizija Budva

U tom smislu, danas je u Kabinetu predsjednika Opštine Budva održan prvi sastanak Organizacionog odbora za organizovanje javnog dočeka Nove 2017. godine u Budvi, koji čini 13 članova – predstavnika Opštine Budva, Turističke organizacije Opštine Budva, javnih preduzeća, turističke privrede i ugostitelja. Zadatak organizacionog odbora je da realizuje sve aktivnosti oko pripreme javnog dočeka Nove godine u Budvi koje obuhvataju izbor učesnika zabavnog programa, sa pratećim sadržajima, kao i poslove vezane za finansiranje i obezbjeđivanje sredstava. Istaknuto je da će kvalitet muzičko-zabavnog programa i ove godine biti na visokom nivou, a razmatra se i mogućnost da novogodišnji program u Budvi potraje četiri dana.

Predsjednik Opštine, doc. dr Srđa Popović, izjavio je za Radio Televiziju Budva da će Opština Budva u ovaj projekat investirati budžetom predviđena sredstva u visini od 70.000 eura, dok će Turististička organizacija Opštine Budva, kao glavni nosilac aktivnosti, izdvojiti budžetom predviđenih 150.000 eura. Naveo je da će narednih dana biti organizovan sastanak sa predstavnicima lokalne privrede, radi definisanja načina njihovog učešća u pripremi i realizaciji ovog projekta. Dodao je, takođe, da ga raduje činjenica da je već iskazano interesovanje brojnih subjekata za novogodišnjim programom u Budvi.



Direktorica Turističke organizacije Opštine Budva, mr Jelena Rađenović, izrazila je očekivanja da će i ove godine naš grad biti epicentar novogodišnjih dešavanja u širem regionu i dodala da lokalna turistička organizacija aktivno radi na promociji Budve kao centra dešavanja i u ovom dijelu godine. Naglasila je i da će lokalni hoteli i ugostiteljski objekti svojim sadržajima, takođe, doprinijeti brojnosti i raznovrsnosti zabavne ponude u vrijeme Nove godine i istakla da će smještajni kapaciteti za vrijeme novogodišnjih praznika biti popunjeni.