01-02-2016

Održan svečani prijem povodom otvaranja Počasnog konzulata Crne Gore na Floridi

Danilo Ivančević, počasni konzul Crne Gore u Vest Palm Biču, na Floridi, zajedno sa suprugom Mari, ugostio je juče preko dvije stotine gostiju na svečanom prijemu povodom otvaranja Počasnog konzulata u ovom američkom gradu. 

Održan svečani prijem povodom otvaranja Počasnog konzulata Crne Gore na Floridi | Radio Televizija Budva

Među zvanicama na prijemu je bila gospođa Mojer, gradonačelnica Vest Palm Biča, predstavnici gradskih i državnih vlasti, članovi diplomatskog i konzularnog kora sa Floride, crnogorski iseljenici i predstavnici udruženja naše dijaspore, kao i mnogobrojni gosti iz poslovnog i političkog života Floride. Među gostima je bila i crnogorska delegacija, na čelu sa Srđanom Darmanovićem, ambasadorom Crne Gore u Vašingtonu, u kojoj su bili Zoran Janković, generalni konzul Crne Gore u Njujorku, Srđa Popović, predsjednik opštine Budva, Lana Marović, šefica protokola opštine Budva, kao i Dragan Ivančević, predsjednik Odbora za ugostiteljstvo i turizam u Privrednoj komori Crne Gore. 

Poslije intoniranja crnogorske i američke himne, počasni konzul Ivančević se zahvalio Vladi Crne Gore na ukazanoj časti i povjerenju. Ivančević je govorio o mogućnostima i potrebi uspostavljanja saradnje između Floride i Crne Gore, posebno u oblasti turizma i oblasti obrazovanja. 

Skupu se obratio i crnogorski ambasador Darmanović, koji je govorio o životnom putu Danila Ivančevića, ističući da oni koji su predložili i donijeli odluku o imenovanju počasnog konzula napravili najbolji izbor, imajući u vidu ugled i poštovanje koje Ivančević uživa u crnogorskoj zajednici na Floridi i u poslovnim krugovima. 

Skupu, koji je bio organizovan u Waterfront Lake paviljonu, se zatim obratila gospođa Mojer, gradonačelnica Vest Palm Biča, koja je posebno pozdravila svog kolegu iz Budve i najavila nastavak saradnje između dva grada. Gradonačelnica Mojer je pozdravila osnivanje počasnog konzulata, ističući da će to biti odlična osnova za razvijanje saradnje na državnom, ali i na lokalnom nivou. 

Prijem i svečana večera, kao i prigodni program su trajali više od tri sata i bili su izvanredna prilika za susrete i razgovor sa našim iseljenicima, od kojih su neki došli iz Čikaga, Njujorka i zapadne obale Floride da bi svojim prisustvom uveličali ovu svečanost. 

Predsjednik budvanske opštine i gradonačelnica Vest Palm Biča će sjutra imati zvanični susret i razgovore, što će predstavljati prvu aktivnost koju je organizovao počasni konzul Ivančević.