27-08-2023

Održan XIII Veliki ljetnji Rotary Summer Party u organizaciji Rotari kluba Budva, ujedno i Nacionalni dan Rotarija u Crnoj Gori

Juče je na budvanskoj „Citadeli“ u Starom gradu održan je XIII Rotary Summer Party u organizaciji Rotari kluba Budva, ujedno i Nacionalni dan Rotarija Crne Gore.

Održan XIII Veliki ljetnji Rotary Summer Party u organizaciji Rotari kluba Budva, ujedno i Nacionalni dan Rotarija u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Na tradicionalnom ljetnjem druženju okupilo se oko 150 budvanskih rotarijanaca, rotarijanaca Crne Gore i inostranstva, članova njihovih porodica, prijatelja i poslovnih partnera iz 32 Rotari kluba Distrikta 2483, kao i distrikta okruženja: RC Budve, RC Ulcinja, RC Podgorice, RC Bijelog Polja, RC Kotora, RC Pljevalja, RC Bara, E kluba Crne Gore, rotarakt klubova Budve, Podgorice i Pančeva, RC Beograda, RC Beograda Skadarlija, RC Beograda Internacional, RC Beograda „Nikola Tesla“, RC Beograda Stari grad, RC Beograda Avala, RC Beograda Global, RC Pančeva „Mihailo Pupin“, RC Novog Sada Neoplanta, RC Sombora, RC Kruševca, RC Smedereva, RC Zrenjanina, RC Čačka, RC Zagreba Zrinjevac, RC Kaštela, RC Rijeke, RC Brača, RC Bijeljine, RC Nordingena iz Njemačke i RC Skadra iz Albanije.

Gostima je dobrodošlicu i prijatno druženje poželio predsjednik RC Budva Pero Duletić, a prisutnima se obratio i guverner D 2483 Aleksandar Radojičić, još jednom ukazujući na značaj aktivnosti RC Budva u zajednici i Distriktu.

Tradicionalno ljetnje okupljanje rotarijanaca, i ovoga puta je bilo posvećeno ispunjenju misije nesebičnog služenja. Ovoga puta, druženje je imalo za cilj nabavku instrumenata za opremanje logopedske jedinice predškolske ustanove „Ljubica Jovanović Maše“ u Budvi. O važnosti logopedskog tretmana u najranijem uzrastu govorila je gošća gđa Mirjanka Jović, logoped budvanskog vrtića, koja je ukazala da sve veći broj djece ima potrebu za logopedskim tretmanom, a da će nabavka novog Beringer aparata za budvanski vrtić pomoći da sva djeca kojoj je potrebna logopedska pomoć dobiju blagovremenu i adekvatnu podršku. Stoga su rotarijanci i ovoga puta ličnim donacijama, učešćem u aukciji slike i tokom humanitarne lutrije prikupili 6.600 evra namijenjenih nabavci pomenutog aparata.



Kako rotarijanska druženja prati i dobra zabava, članovi RC Budva su ovoga puta imali ples iznenađenja za sve goste, a ujedno su sa prisutnima podijelili i svoje pjevačke talente. Program su ovoga puta nadahnuto vodili Milijana Vukotić Jelušić i Aleksandar Jovanović, podijelivši sa prisutnima ne samo detalje istorijata RC Budva, već i informacije značajne za grad i Citadelu na kojoj je po prvi put parti održan. Doprinos programu dao je i bend „Alex Trio“, Željko Vasović, član Gradske muzike Budve, a događaj je ispratila i RTV Budva.