14-09-2023

Održan Zbor građana MZ Donji Pobori: Reizabran predsjednik Savjeta, mještani zadovoljni rezultatima

Na Zboru građana Mjesne zajednice „Donji Pobori“ za predsjednika Savjeta ove mjesne zajednice jednoglasno je reizabran Božo Zec. Gorući problem i dalje vodosnabdijevanje.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Zbog građana Mjesne zajednice Donji Pobori, povodom reizbora članova Savjeta, održan je u utorak. Tom prilikom izabrano je devet članova Savjeta, kao i Nadzorni odbor. Za predsjednika Savjeta je, zbog zadoovljstva mještana dosadašnjim rezultatima, ponovo jednoglasno izabran Božo Zec.

Na Zboru građana, uz prisustvo 18 mještana, istrošene su sve predviđene tačke dnevnog reda. Glasanjem za članove novog saziva Savjeta izabrani su Božo Zec, Goran Zec, Željko Brajić, Nenad Zec, Rade Zec, Milan Zec, Irina Kuzman, Radovan Zec, Milica Zec i Milan Zec, dok su novi predstavnici Nadzornog odbora: Miodrag Zec, Đuro Brajić i Đuro Kuzman.

Zadovoljni rezultatima koji su ostvarene u protekle četiri godine, uz naglasak da ono što je dobro ne treba mijenjati, mještani su za predsjednika Savjeta ponovo izabrali Boža Zeca. Reizboru su doprinijele brojne sprovedene aktivnosti, koje su inicirane upravo tokom njegovog prethodnog mandata.

"Samim stupanjem na dužnost predsjednika Savjeta krenula je rekonstrukcija puta od Lapčića prema Gornjim Poborima. Ta rekonstrukcija je završena uz pomoć Opštine Budva i CGES-a. Nakon rekonstrukcije, ostali su neki djelovi puta koji nisu bili urađeni i mi smo to samoincijativno uradili, organizovali se. Popravili smo i određeni dio međa, a nakon toga i zasuli asfaltni dio i proširili put. Okosili smo put, otvorili vidike, postavili vertikalnu signalizaciju, obilježili kompletno selo. Na kritičnim dionicama prema manastiru Stanjevići u krivinama postavili smo reflektujuće znakove kako bi doprinijeli bezbjednosti. Tako da je to za ovaj vremenski period od četiri godine dosta urađeno", istakao je Zec za Polis.


Zec, Printscreen: Youtube/RTV Budva

A na pitanje koji su prvi koraci novog Savjeta i aktuelni problemi na teritoriji mjesne zajednice, Zec odgovara:

"S obzirom da sam i u prethodnom mandatu obavljao dužnost predsjednika Savjeta, ostali su nam neki problemi koji nisu riješeni iz prethodnog perioda. Znate kakvo je vrijeme bilo, vrijeme korone, tako da nismo uspjeli sve završiti. A najveći problem za ovu mjesnu zajednicu, kao i mnogim drugim u okruženju, jeste voda", dodao je on.

Zec zaključuje da polažu nadu da će lokalna samouprava pomoći u rješavanju pomenutog problema, jer isti ne muči samo mještane Donjih Pobora, već i Lapčića, Duletića i Gornjih Pobora.