06-06-2014

Održana prezentacija turističke ponude Crne Gore u Bjelorusiji

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, uz podršku starteških partnera crnogorskog turizma turoperatorom »R-Tours« i HG »Budvanska Rivijera«, u četvrtak, 5. juna, održana je prezentacija aktuelne turističke ponude naše zemlje u gradu Minsku, u Bjelorusiji. Prezentaciji su prisustovali predstavnici turističkih organizacija Bara i Budve kao i Montenegro Airlines-a.

Održana prezentacija turističke ponude Crne Gore u Bjelorusiji | Radio Televizija Budva

Turističku ponudu Crne Gore, za ovu sezonu, predstavio je Saša Radović, direktor NTOCG koji je upoznao prisutne sa turističkim prozivodom Crne Gore, novim investicionim projektima i uputio je poziv agentima da iskoriste akcione popuste i direktne čarter letove da svoje klijente pozovu da odmor provedu u Crnoj Gori.

Direktor R-Toursa Ratko Čitaković obavijestio je turističke agencije da će ove sezone biti realizovano više čarter letova i to šest puta nedjeljno, svakog dana, osim nedjelje, prema aerodromima Podgorica i Tivat posredstvom kompanije Belavia. Tokom prezentacije najavljeno je devet čarter letova sa ovog tržišta sljedeće godine. U cilju pospješivanja dalje prodaje aranžmana Čitaković je informisao i o dodatnim povoljnostima za ovu sezonu koje se odnose na besplatne izlete, ponudu »all inclusive» po cijeni polupansiona itd.

Direktorka TO Bar Neda Ivanović i pomoćnik direktora TO Budva Aleksandar Armenko predstavili su ponude svojih opština i aktuelnosti za ovu ljetnju turističku sezonu, naročito bogat program zabavnih događaja koji će se ovog ljeta održavati u Crnoj Gori.

Katarina Kažanegra ispred HG »Budvanska Rivijera« informisala je o novoj ponudi koja je pripremljena za agente sa ovog tržišta, a koja se odnosi na porodične odmore i popuste za djecu do 12 godina. Ujedno u hotelu Aleksandar, za agente sa ovog tržišta, odobreno je 10% popusta na sve ugovorene cijene za ovu sezonu.

Prezentaciji je prisustvovalo 80 turističkih agencija i turoperatora iz Bjelorusije i Ukrajine, koji su posebno interesovanje iskazali za ponudom primorskih opština kao i smještajem u domaćoj radinosti.

Tokom prošle godine Crnu Goru je posjetilo 20.734 turista sa tržišta Bjelorusije koji su ostvarili 136.000 noćenja što je na istom nivou kao 2012. godine. Imajući u vidu trenutno stanje bukinga i dodatne čarter linije ove sezone se očekuje oko 30.000 turista sa ovog tržišta.

Prezentacija je organizovana u okviru dodatnih promotivnih aktivnosti na tržištu Istočne Evrope, u cilju smanjenja negativnih efekata ukrajinske krize ali i pospješivanja prodaje aranžmana na ovom tržištu. NTOCG će, u saradnji sa partnerima, u cilju dalje promocije turističke ponude na ovom tržištu u narednom periodu organizovati i studijsku posjetu medija sa ovog tržišta.