10-03-2015

Oduzet džip Veselina Barovića

Budvanska policija juče je u centru grada oduzela luksuzni blindirani džip “mercedes” (PG EN 215), vlasništvo podgoričkog biznismena Veselina Barovića.

Oduzet džip Veselina Barovića | Radio Televizija Budva

To vozilo proteklih šest mjeseci koristio je Budvanin Ognjen Kažanegra, nakon što je krajem jula 2014. godine na njega pucano.

Kažanegru su policajci zaustavili na raskrsnici kod poslovnog centra „TQ plaza“, tražeći da im preda ključeve automobila i omogući pretres.

On je to odbio, tražeći da mu pokažu pisani nalog za pretres, što mu službenici UP nijesu pokazali.

Tada je, prema riječima očevidaca, Kažanegra zaključao džip i pozvao svog advokata, koji je ubrzo došao na lice mjesta.

On je insistirao da se jedino uz nalog tužioca može sprovesti policijska akcija, jer je riječ o potpuno regularnom automobilu.

Uprkos tome, punih sat vremena trajala je predstava za veliki broj posmatrača u centru metropole turizma.

Tek nakon što je dostavljen nalog kotorskog tužioca, Kažanegra je policajcima predao ključ, koji je odvezen na parking ispred stanice policije, prenose vijesti.me.

Porodice Kažanegra i Barović u dugogodišnjim su prijateljskim odnosima.

Ognjen je blindirani automobil od podgoričkog biznismena dobio da koristi, nakon što je nepovrijeđen izbjegao kišu metaka između 22. i 23. jula dok se vraćao iz grada. Prvo je tada napadnut u Rafailovićima, a potom i ispred svoje vile u Pržnu.

Zbog bezbjednosti, on je tada i počeo da koristi Barovićev blindirani džip. Policija nije rasvijetlila ko je pokušao da ga likvidira.

Ognjen se proteklih godina uspješno bavi turizmom, vlasnik je turističke agencije i sa bratom Mladenom, zakupac je popularne plaže Mogren I. Vlasnici su i luksuzne višespratne vile sa apartmanima u Pržnu.