07-08-2019

Odžić: Do početka avgusta dva miliona od boravišne takse

Iako je evidentno da je ovogodišnja sezona lošije počela od prošlogodišnje, posebno kada je punjenje privatnog smještaja u pitanju, Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva ostvaruje odličnu naplatu boravišne takse.


Kako je za Radio Budvu kazao načelnik Uprave lokalnih javnih prihoda Petar Odžić, zaključno sa 5. avgustom naplaćeno je oko dva miliona eura, što je za oko 120 hiljada eura više u odnosu na rekordnu prošlu godinu.

“Planirani prihod je bio na bazi prošle godine, a sadašnji trendovi pokazuju da će biti i više od toga ukoliko i postsezona bude bar na prošlogodišnjem nivou”, istakao je Odžić.

Prema njegovim riječima, boljoj naplati boravišne takse doprinijeli su kako veća ažurnost vlasnika privatnog smještaja, tako i kontrole koje sprovodi Uprava.

“Iz godine u godinu idemo u suzbijanje sive zone, odnosno sve više je legalnih izdavalaca privatnog smještaja koji ozbiljno i odgovorno rade posao i ažurnije izvršavaju svoje obaveze. Naravno, tu su i naše redovne kontrole značajnog broja timova koje od 2017. godine kontrolišu i seosko područje”, zaključio je Odžić.