09-10-2014

OEBS prepoznaje značaj lokalnih javnih emitera

Lokalni javni emiteri su nezamjenljivi subjekti u profesionalnom i korektnom informisanju građana u lokalnim zajednicama, istakla je Oksana Poljuga, šefica medijskog programa misije OEBS-a u Crnoj Gori na sastanku sa članovima Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore koji je održan u Podgorici.

OEBS prepoznaje značaj lokalnih javnih emitera | Radio Televizija Budva

Zajednički je konstatovano da javni emiteri sprovode javni interes u informisanju i da svoje mjesto moraju pronaći i u eventualnim izmjenama Zakona o elektronskim medijima.

Digitalizacija je važan proces koji se odnosi i na lokalne javne emitere, a očekuje se da će sredstva za digitalizaciju obezbijediti Osnivači.
O tome će se razgovarati na zajedničkom sastanku predstavnika opština lokalnih emitera, OEBSA i Agencije za elektronske medije.
Još jednom je istaknuto da nema prolongiranja krajnjeg roka za završetak procesa digitalizaicje, a to je 17. jun 2015. godine.

Na posebnom sastanku Upravnog odbora i direktora Agencije za elektonske medije Abaza Belog Džafića, ponovo se razgovaralo o procesu digitalizacije i obavezama lokalnih emitera i njihovih Osnivača. Lokalni emiteri će nastaviti da emituju program i u digitalnom formatu koji će građanima obezbijediti kvalitetniju i sliku i ton.