15-08-2020

OFK Petrovac: Šansu će dobiti mladi igrači, čeka se na pojačanja

Za OFK Petrovac nova, četrnaesta uzastopna sezona u prvoligaškom karavanu počinje večeras od 20 sati kada je zakazano gostovanje Sutjesci u Nikšiću. U odnosu na prethodni tim "nebesko-plavih" ovogodišnji sastav je prilično drugačiji. Neki od nosilaca igre napustili su klub, a kako su nam kazali iz uprave i stručnog štaba čeka se dolazak nekoliko fudbalera.


Detalj sa treninga, Foto: OFK Petrovac

"Sigurno će nam nedostajati igrači i njihov kvalitet, ali koga nema bez njega se mora i može. Mladi igrači će sigurno dobiti šansu i siguran sam da će na pravi način opravdati povjerenje", rekao je samouvjereno strateg "nebesko-plavih" Nenad Vukčević.

Predsjednik kluba Joko Tripković kaže da je petrovački prvoligaš uoči početka sezone u nezavidnoj situaciji.

"Naš klub je u vlasništvu Opštine Budva i samim tim, kako je nastupila pademija, to se odrazilo kako na fudbalski klub, tako i na sve sportske kolektive koji su na budžetu Opštine. Kako se to desilo uporedo sa početkom priprema za prvenstvo, a još se na to nadodala blokada budžeta Opštine, ove godine smo u veoma nezavidnoj situaciji za pripremu i odabir kvalitetnih igrača koji bi zadovoljili naše ambicije", kazao je Tripković.

Kako je naglasio, veliki broj igrača koji su u minuloj sezoni zadovoljili njihove prohtjeve na profesionalnom, ali i ljudskom nivou, otišli su sa Stadiona pod Malim brdom, jer su našli bolje angažmane. Među njima je i najbolji pojedinac Petrovca u minule dvije sezone, vezista Miloš Kalezić (OFK Titograd), a otišli su i Raičević (Sutjeska), Petar Vukčević (OFK Titograd), Demir Kajević (Mornar)... Sa druge strane, u klub je došao samo Nikola Stojanović iz Dečića.

"Mi smo, zahvaljujući našim naporima i povjerenju drugih igrača ipak uspjeli da sastavimo tim. Prije svega računamo na našeg dosadašnjeg šefa stručnog štaba Vukčevića koji je vrlo uspješno vodio ekipu i zahvaljujući i njemu postigli smo dobar rezultat u prošloj sezoni. Vjerovatno bi ti rezultati bili krunisani i nekim mjestom blizu plasmana u Evropu, ali smo zbog pandemije i prekida šampionata stali na negdje pri kraju, kad smo možda mogli očekivati nešto više", istakao je Tripković.

Prema riječima trenera Nenada Vukčevića ekipa će, kada je fizička sprema u pitanju, spremno dočekati start šampionata. To je nadomješteno, iako su zbog izolacije kasnili sa početkom priprema. Ipak, Vukčević kaže, da će za uigravanje tima biti neophodno vrijeme, jer je sedam prvotimaca napustilo Petrovac.

Tripković i Vukčević nadaju se pojačanjima u finišu prelaznog roka.

"Pokušaćemo da angažujemo još par igrača sa kojima bi uspjeli da sačuvamo poziciju koju smo imali možda eventualno da je poboljšamo", izjavio je predsjednik Tripković naglasiviši da u narednom periodu, kada je situacija u OFK Petrovcu u pitanju, može doći do pozitivnih pomaka.

"Na putu smo da u klub dovedemo čovjeka koje je već bio u klubu, a spreman je da značajnim finansijskim sredstvima pomogne i da zajednički izborimo što bolji plasman, zaključio je on.

Nova sezona Prve crnogorske lige sinoć su otvorili Budućnost i Dečić, a sastav iz Tuzi napravio je veliko iznenađenje savladavši branioca trofeja sa 2:0.

Večeras su na programu četiri duela.

Od 17.30h u Beranama sastaju se novi član elite Jezero i Rudar, dok su za 20h zakazani dueli: Sutjeska - Petrovac, Zeta - Iskra i Podgorica - OFK Titograd.

Podsjetimo, u prošloj sezoni izabranici Nenada Vukčevića osvojili su šesto mjesto u nacionalnom prvenstvu, a najbolji rezultat ostvarili su 2011/12 i 2013/14 kada su bili peti.



M.S.