27-09-2022

Ogroman uspjeh za Budvu na Challenge Budva – Montenegro takmičenju

Budvani su proteklog vikenda na Challenge Budva– Montenegro takmičenju, koje se održalo u saradnji Opštine Budva, Turističke orgnaizacije Budve i SRD “Road Runners Montenegro”, ostvarili odlične rezultate. Iz Triatlona kluba Budva za naš portal kazali su da je ovo ogroman uspjeh za naš grad!

Ogroman uspjeh za Budvu na Challenge Budva – Montenegro takmičenju | Radio Televizija Budva

Prvog dana 24. septembra organizovano je plivačko takmičenje X-Waters Montenegro u kojem je Andrej Pejović je plivao dionicu od 4.5km (od Perasta do Risna) i osvojio prvo mjesto apsolutno.
Ukupno vrijeme: 1:16:53., dok je Luka Vučković je plivao dionicu od 7km (Risan - Perast - Risan) i osvojio drugo mjesto apsolutno za ukupno vrijeme: 2:04:45.

U Challenge Budva Montenegro - akvatloni Gorana Vujović je osvojila drugo mjesto u ženskoj konkurenciji na akvatlonu u Budvi (akvatlon je disciplina koja se sastoji od 1km plivanja & 5km trčanja) za ukupno vrijeme: 51:18.





Drugog dana, 25. septrmba organizovano je Challenge Budva Montenegro – triatlon takmičenje- olimpijska distanca koja se sastoji od 1.5km plivanja, 40km vožnje bicikla i 10km trčanja.





Iz triatlon kluba Budva je učestvovalo 12 takmičara, Uroš Vujović je u ovoj međunarodnoj triatlon trci zauzeo 9. poziciju sa vremenom 2 sata 23min. Eduard Nakonechnyi je bio 13. sa vremenom 2h 31min.

TK Budva je imao 5 štafetnih timova.





Dionicu od 1,5km plivali su: Luka Vučković, Andrej Pejović, Petar Milić i Ado Gargović; biciklistički segment od 40km: Bojan Šurbatović, Aleksandars Slavković, Nikola Cvjetinović; 10km trčanja: Gorana Vujović, Božidar Milić i Pavlo Honcharenko.
U takmičenju štafeta, budvanske štafete su zauzele prvo i treće mjesto.