15-10-2020

OK Budva sa Jedinstvom za drugi trofej Kupa

Odbojkaši Budve u finalu Kupa Crne Gore omjeriće snage sa ekipom Jedinstvo France. Meč je na programu u subotu od 16 sati u dvorani Verde kompleksa u Podgorici.


Foto: OSCG

"Pred nama je zvanična obaveza nakon duže pauze. U pitanju je preostala finalna utakmica Kupa za sezonu 2019/2020. Predstojeće finale po mnogo čemu biće atipično, kako zbog šestomjesečne pauze, odsustva publike, tako i zbog činjenice da ćemo u odnosu na prošlu sezonu nastupiti u znatno izmijenjenom sastavu. Tim je prilično podmlađen i sastavljen uglavnom od domaćih igrača koji će ove sezone nastupati isključivo u takmičenjima koje organizuje OSCG. Ekipa je formirana sa jasnim ciljem, potpune afirmacije mladih igrača, i njihove konkurentnosti u borbi za visok plasman. Imajući to u vidu, nadam se i da će nakon finalne utakmice trofej ostati u našim vitrinama", kazao je za zvanični sajt Odbojkaškog saveza trener Budve, Miloš Marković.

Tri sata kasnije u finalu za odbojkašice sastaće se branilac titule Galeb i Morača.

Ovaj trofej tim iz našeg grada osvojio je prošle godine u aprilu kada im je u dvorani "Mediteranskog sportskog centra" rival bio takođe bjelopoljski klub. Konačan rezultat meča bio je 3:0 u setovima.

Završnica Kupa se ove sezone, zbog epidemije koronavirusa, igra u neobičnom, jesenjem terminu.

Utakmice će, u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela, biti odigrane bez publike.