29-12-2023

Omladinci Kanjoša nada za vraćanje KUD-a u dane stare slave

Nakon uspješne posljednje ovogodišnje probe dječijeg ansambla KUD "Kanjoš, o značaju mlade postave kako za folklornu sekciju, tako i za grad govorili su dugogodišnji igrači i edukatori Željko Srdanović i Stevan Marković.

Omladinci Kanjoša nada za vraćanje KUD-a u dane stare slave | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

U društvu Kanjoš su svoje redovne mlade članove nakon redovne probe koreografije sa Predragom Sušićem iznenadili novogdišnjom žurkom.

"Mi okuplajmo djecu da bi im dali do znanja da neko treba da nslijedi ovu tradiciju, napravili smo ovo druženje za našu djecu, kojih ima oko 80 kako bi im uručili neke poklončiće i pružili pažnju. Djeca su naša budućnost, trenutno imamo dvije grupe jedna do 12 godina, i druga preko, uglavnom su to nažalost djevojčice pa biha apelovao na muškarčiće da nam se pridruže, jer ovo je jedno lijepo druženje, igra, putovanja i zista bi trebali da dođu", istakao je Srdanović.

Jedan od folklornih veterana i član Upravnog odbora Kanjoša je Stevan Marković.

"Kanjoš je proslavio prošle godine 50 godina postojanja, tada smo formirali skupštinu, izabrali Upravni odbor od pet članova i od tada je mnogo urađeno, napravljeno je puno toga za ovu dječicu, imamo profesionalca koji ih obučava, imamo muzičara i sada sam optimista po pitanju vraćanja Kanjoša u dane kada je on bio brend", kazao je Marković.

Život je igra poručili su folkloraši.