27-06-2017

Omladinski klub od septembra

"Prijave za program obuka za odbor mladih Omladinskog kluba Budva, koje će biti održane u narednom periodu, su u toku. Prva obuka Vodjenje omladinskog kluba, planirana je od 6. do 8. jula, dok će se druga obuka, Omladinski aktivizam, realizovati u septembru, u prostorijama Kluba u TQ centru Plaza", kazala je, za Radio Budvu, savjetnica opštinske Kancelarije za mlade, Katarina Vukadinović

Omladinski klub od septembra | Radio Televizija Budva

Ona je dodala da smatra da su to glavni preduslovi da bi, prije svega, izgradili kapacitete kod tog tima mladih ljudi, koji će aktivno, savjesno i odgovorno voditi Klub.



"Uslovi su maksimalno pojednostavljeni, kako bi svi zainteresovani mogli da se prijave bez obzira da li imaju prethodni CV, odnosno iskustvo u neformalnom obrazovanju. Svako prethodno iskustvo se vrednuje, ali nije presudno. Dakle, dio kluba mogu biti i bez bilo kakvog prethodnog iskustva", kazala je Vukadinović.



Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti na sajtovima Opštine Budva, Krug mladih i Radio Televizija Budva, gdje će biti postavljeni linkovi sa kojih se skida i popunja formular, koji se šalje na mail mladibudva@budva.me najkasnije do 3. jula.

U toku je opremanje kluba, ali, kako je kazala Vukadinović, moraće u tome da im pomognu mladi kako bi sve bilo spremno za zvanično otvaranje, najvjerovatnije, u septembru.

"Dvije jako aktivne ekipe projekta ACES, koje okupljaju srednjoškolce i čiji je koordinator profesorica Milica Vuković, rade na temi nedostatka prostora za mlade i napraviće kampanju koja će trajati do decembra, tako da mogu reći da su oni jedan zaslužan akter cijele priče i da su pomogli da se ubrza proces formiranja kluba#, istakla je Vukadinović.

Link sa kojeg se može skinuti formular:

http://www.budva.me/article/poziv-za-u%C4%8De%C5%A1%C4%87e-u-programu-obuka-za-odbor-mladih-omladinskog-kluba-budva