25-04-2018

Omladinski klub posjetilo 40 predstavnika evropskih omladinskih organizacija

Omladinski klub Budva, koji pripada Sekretarijatu za društvene djelatnosti Opštine Budva, imao je čast da ugosti oko 40 predstavnika i predstavnica omladinskih organizacija iz 26 evropskih država.

Omladinski klub posjetilo 40 predstavnika evropskih omladinskih organizacija | Radio Televizija Budva

Među njima su se našli predstavnici Savjeta Evrope, EYCA organizacije, Međunarodne organizacije rada, UN agencije, OSCE misije u Crnoj Gori, kao i Ministarstva sporta/ Direktorata za mlade Crne Gore, koje je, uz Forum MNE, imalo ključnu ulogu u osnivanju Omladinskog kluba u Budvi.

Oni su boravili u Budvi na dvodnevnom seminaru "Od omladinske politike do dobre prakse", na kojem se diskutovalo o usvajanju Evropske omladinske kartice (EYCA), kao alatu za promovisanje pristupa socijalnim pravima za sve mlade ljude.

Tokom posjete Omladinskom klubu Budva, koordinatorka kluba, Katarina Vukadinović, je posjetiocima predstavila aktivnosti lokalne Kancelarije za mlade i Omladinskog kluba.

Tokom diskusije, uslijedila je razmjena iskustva sa predstavnicima evropskih omladinskih klubova i centara.

Podsjećamo, mladi u Budvi su krajem septembra dobili prostor u TQ centru Plaza koji im je otvorio brojne mogućnosti, kako bi kao pokretači društvenih promjena svojim radom, idejama i vještinama sami doprinijeli zajednici u kojoj žive.

Do sada su mnogo uradili organizacijom raznih edukativnih aktivnosti za mlade. Pet dana sedmično odvija se od osam do 10 aktivnosti, od kojih svaka ima edukativnu notu, a sve aktivnosti u klubu su besplatne.