01-04-2023

Opština Budva: Javni poziv vlasnicima uklonjene stoke da se pojave sa papirima o vlasništvu

Služba Komunalne inspekcije i Komunalne policije, Odjeljenje bezbijednosti - Budva, veterinarska inspekcija - Uprava za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, mještani Mjesne zajednice Sveti Stefan su u zajedničkoj akciji dana 30. marta uhvatili sedam grla stoke koja se kretala na javnoj površini-magistralnom putu Bar- Budva, u mjestu Sveti Stefan.

Opština Budva: Javni poziv vlasnicima uklonjene stoke da se pojave sa papirima o vlasništvu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Na osnovu zapisnika veterinarskog inspektora, ovlašćenog lica ispred Uprave za bezbijednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove navedena grla su prevezena specijalizovanim vozilom za ovu vrstu posla u karantin o unutrašnjem prometu u objektu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, radi sprovođenja dijagnostičkih i kliničkih ispitivanja, odnosno utvrdivanja zdravstvenog stanja životinja.

Riječ je o ukupno sedam grla stoke, jednog vola, jednog bika, tri krave i dvoje teladi od oko šest mjeseci starosti.

Ovim putem upućujemo poziv vlasnicima nadene stoke, da se shodno Zakonu o svojinsko pravnim odnosima, u roku od 15 dana od dana nalaska životinja, odnosno do 18.04.2023.godine, dostave Opštini Budva dokumenta i sva legitimna akta koja dokazuju pravo vlasništva, na adresu, Služba predsjednika, Trg Sunca br.3 Budva. U suprotnom će Opština Budva pristupiti prodaji životinja.

Napominjemo da troškove hvatanja, transporta, smještaja, držanja I čuvanja životinja u karantinu o unutrašnjem prometu snosi lice koje dokaže pravo vlasništva, navedeno je u zajedničkom saopštenju Opštine Budva i Komunalne inspekcije i policije.