24-03-2019

Opština Budva uručila pomoć za obnovu izgorele kuće braće Đekić iz Andrijevice

Braću Petra i Jova Đekića, koji su zajedno sa suprugama i sedmoro dece nedavno ostali bez kuće koju je progutala vatra, u petak je u selu Đuliće kod Andrijevice posjetila delegacija Opštine Budva, koja im je uručila pomoć predsjednika opštine Marka Bata Carevića u iznosu od 3.000 evra.

Opština Budva uručila pomoć za obnovu izgorele kuće braće Đekić iz Andrijevice | Radio Televizija Budva

U posjetu Đekićima došli su odbornik u SO Budva Janko Dimić i načelnik Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović.


"Ovo je najveći iznos koji je propisima opštine moguće dodeliti u interventnim situacijama. Budva ovim gestom želi da pokaže da su nam pored problema sa kojima se susrećemo važni i problemi građana Crne Gore u svim drugim opštinama. Iskreno se nadamo da će vam taj novac pomoći da se koliko toliko izborite sa nevoljom koja vas je zadesila, kao i da što pre obnovite vašu porodičnu kuću", kazao je Dimić, prenoseći Đekićima pozdrave iz Budve.

"Dirnuti smo i vidimo na našem primeru da ljudi u ovakvim nevoljama nisu sami. Vi ste stigli čak sa primorja da pomognete nama ovde pod Komovima, ne severu Crne Gore. Pozdravljamo građane Budve i gradonačelnika Carevića", kazao je Petar Đekić, koji sa starijim članovima porodice boravi u privremenom objektu dok su djeca kod rođaka u Andrijevici, prenose Novosti.

Odrasli Đekići sa komšijama ovih dana ubrzano grade novi na zgarištu nekadašnjeg doma u kome će se uskoro ponovo čuti graja malih Đekića.