13-10-2022

Opštini Kotor i Opštoj bolnici Kotor doniran 4D ultrazvučni aparat

Kompanija Glosarij donirala je, Opštini Kotor i Opštoj bolnici Kotor, višenamjenski 4D ultrazvučni aparat marke Simens za odeljenje ginekologije, vrijedan 31 000 eura.

Opštini Kotor i Opštoj bolnici Kotor doniran 4D ultrazvučni aparat | Radio Televizija Budva

Foto: CGNews

Direktor ove ustanove Davor Kumburović istakao je da će ovaj aparat, koji je prvenstveno namijenjen za pregled trudnica, umnogome poboljšati kvalitet zdravstvene usluge i omogućiti ljekarima da na kvalitetniji način obavljaju svoj posao.

“Aparat je višenamjenski tako da će, osim primarne upotrebe za pregled trudnica, biti na raspolaganju i za kardiološke preglede”.

On je istakao dobru saradnju između Opšte bolnice i Opštine Kotor podsjetivši da u planu imaju zajedničku realizaciju nekoliko velikih projekata kako bi se dodatno unaprijedila zdravstvena zaštita građana primorskih opština koji se liječe u ovoj ustanovi.

Predsjednik Opštine Vladimir Jokić zahvalio se kompaniji Glosarij na ovoj donaciji ističući da je ovo od velike važnosti za cijelu Boku.

“Moram da zahvalim i menadžmentu bolnice na čelu sa direktorom Kumburovićem koji je pokrenuo ovu inicijativu i predočio šta su sve potrebe ove ustanove. Mi ćemo uputiti inicijativu prema ostalim opštinama koje koriste usluge ove ustanove, kako bi se obezbijedilo još investicija za ovu bolnicu”, kazao je Jokić.


Foto: CGNews

On je naglasio i da će Kotor, zahvaljujući dobrom radu menadžmenta Doma zdravlja, i u okviru ove ustanove dobiti jedan ovakav aparat čime će grad Kotor biti opremljen za pružanje ovih vrsta zdravstvene usluge.

“Opština Kotor stoji na raspolaganju svim medicinskim ustanovama na svojoj teritoriji kako bi u budućnosti uradili ono o čemu se priča već decenijama, najprije pružili najbolju moguću zdravstvenu zaštitu građanima, a nakon toga i postali prepoznati kao regionalni medicinski centar koji će moći da razvija i medicinski turizam”.

Prema riječima finansijskog direktora kompanije Glosarij, Miloša Martinovića, ovom značajnom donacijom obilježen je i jubilej, odnosno 30 godina postojanja ovog preduzeća.

(CGNews)