09-06-2023

Osnivači SNP-a: Podrška da pobijedimo u još jednoj zajedničkoj borbi

I dalje smo na istom mjestu, na istom putu i sa istim ciljem – ekonomski jaka, politički stabilna, socijalno odgovorna i evropska Crna Gora. Ostali smo dosledni sebi i ideji koja nas već četvrt vijeka okuplja u Socijalističkoj narodnoj partiji - dostojanstven život za sve građane Crne Gore, bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili neku drugu pripadnost.



Kao osnivači SNP-a sa ponosom smo dijelili prethodnih 25 godina sa časnim i poštenim članstvom naše partije, koje je imalo hrabrosti reći „ne“ kriminalu, korupciji, privatnoj državi, falsifikovanju tradicije i istorije Crne Gore, onda kada je to bilo najteže.

Bili smo i heroji i žrtve, i pobjednici i poraženi, ali nikada nijesmo poklekli. Visoko podignute glave išli smo u nove izazove i iskušenja. I u dobru i u zlu bili smo zajedno sa narodom. Zato smo danas ponosni što možemo svima pogledati u oči i reći da je SNP ostao vjeran svojim principima i interesima građana Crne Gore.

Pred Crnom Gorom je vrijeme izazova, jer nas čekaju teške i ozbiljne odluke. Crna Gora zaslužuje da bude stabilna i prosperitetna, da bude zemja koja nudi mogućnosti, a ne zemlja koja nema rješenja. Da budemo država koja hoće i može, koja zna kako i kuda, koja ima cilj i zna svoj put.

Zato se danas obraćamo članovima i simpatizerima SNP-a sa jasnom porukom da sve možemo i moramo ostvariti zajedno, jer smo i do sada bili skupa na svim onim mjestima gdje se brane istina i pravda. Ono što nas spaja je sudbina Crne Gore, a ono što nas ohrabruje jeste činjenica da je narod Crne Gore, i u najkritičnijim situacijama, znao naći pravi put vraćajući se svojoj izvornoj snazi. A izvorna snaga Crne Gore je SNP.

Izbori 11. juna su još jedna naša zajednička borba za ljepše sjutra svih nas, naših porodica i generacija koje dolaze. Zato tražimo od vas podršku za našu Socijalističku narodnu partiju i za ostvarenje naših zajedničkih ciljeva, a to je da živimo u državi koja štiti svoje građane, stvara im jednake šanse i garantuje jednakost pred zakonom.

Za našu djecu, za našu evropsku budućnost, za našu tradiciju, za naš SNP, ZA TEBE i za Crnu Goru!