09-05-2020

Otkazana odbojkaška Liga nacija 2020.

Svjetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da je zbog pandemije korona virusa otkazano odigravanje Lige nacija 2020. u obje konkurencije.


Foto: FIVB

FIVB je naveo da gradovi domaćini nisu u mogućnosti da obezbijede bezbjedno učešće sportista i navijača, kao i visoko kvalitetno nadmetanje.

Odluku su zajednički donijeli Savjet Lige nacija, Administrativni Bord FIVB i učesnici takmičenja, odnosno organizatori turnira, dodaje se u saopštenju.

FIVB je saopštio da će sa svim učesnicima pažljivo raditi na kalendaru i rasporedu takmičenja za Ligu nacija 2021. Takođe, posebno će se dogovarati sa Italijom i Kinom o organizaciji Finalnih turnira Lige nacija 2021.

FIVB je otkazao i Kup Izazivača 2020, kvalifikacione turnire za Ligu nacija 2021, koji je trebalo da se odigraju u Gondomaru, u Portugaliji, i Zadru.

Pravo učešća u Ligi nacija 2021. imaće Slovenija u konkurenciji odbojkaša i Kanada u konkurenciji odbojkašica, koji su plasman izborili na FIVB Kupu Izazivača 2019. Obzirom da je ovogodišnje takmičenje otkazano, Slovenija i Kanada će igrati u Ligi nacija naredne godine.


Izvor: Sportski žurnal