06-09-2017

Otkriven ubica Budvanina Gorana Đuričkovića

Banjalučanin S.P. (24), državljanin Bosne i Hercegovine ubio je u oktobru 2015. godine Gorana Đuričkovića u Budvi, saopšteno je na presu Uprave policije. Njega je uhapsila austrijska policija.

Otkriven ubica Budvanina Gorana Đuričkovića | Radio Televizija Budva

Kako su kazali, S.P. je sa zidina staroga grada Budve ispalio tri projektila u Đuričkovića. Đuričković je umro od zadobijenih povreda jednog projektila.

Đuričković je tri puta bio meta napada. Jedanput je ranjen u Valensiji kada je na njega pucano navodno prilikom primopredaje pošiljke kokaina. Za Đuričkovića se vezivala priča da je prevario dostavljače za milionski vrijedan tovar droge.

Đuričković je stradao u trećem pokušaju likvidacije. Prvi put stradala je slučajna žrtva, njegov kum Saša Marković, koji je likvidiran 17. aprila u Budvi na kućnom pragu. U operativnoj rekonstrukciji zločina, inspektori su došli do sumnje da je motiv za to ubistvo bio opomena Đuričkoviću da vrati novac od sumnjivih poslova, povezanih sa švercom kokaina.

Djelovanje Đuričkovića sumnja se da je povezano i sa poslovima Gorana Radomana, ubijenog u noći između 19. i 20. februara u Beogradu, kojeg je mafija označila za kradljivca tovara od oko 300 kilograma kokaina.

Policija je otkrila da je Đuričković izbjegao likvidaciju i dva mjeseca kasnije. U Kotoru su uhapšeni Južnoafrikanac Gregori Majkl Feraris (24) iz Johanesburga i Cetinjanin Aleksandar Marković. U tužilačkim spisima predmeta navodi se da je vođa kriminalne organizacije, kojoj pripadaju Marković i Feraris, bezbjednosno interesantno lice iz Kotora koje se u policijskim evidencijama vodi kao vođa jednog klana iz tog grada.