05-12-2019

Otvorena samostalna izložba Nika Miloševa Kalađurđevića

Samostalna izložba slika Nika Miloševa Kalađurđevića iz Rafailovića, u organizaciji Nip art press-a iz Budve, otvorena je sinoć, u prostorijama budvanskog hotela "Adria".

Otvorena samostalna izložba Nika Miloševa Kalađurđevića | Radio Televizija Budva

Umjetnik se predstavio sa dvadeset dvije slike manjeg i galerijskog formata, radjenih u tehnici akril na platnu, novijeg datuma.

"Niko Kaladjurdjević je slikar Mediterana. Na svojim platnima, na osoben način, uglavnom slika more i život u njemu i oko njega, bojama koje uglavnom dominiraju u tom čudesno lijepom ambijentu, koji se iz godine u godinu na žalost sve ružniji, ne zbog Nika i mora, već zbog onih koji ga sve više ranjavaju i uništavaju", kazao je na otvaranju izložbe, novinar i publicista, Ranko Pavićević.

"Siguran sam da slikar Niko Kaladjurdjević ne bi mogao bez mora i Mediterana, kao što bi i Mediteran bio tužan bez Nika Kaladjurdjevića", dodao je Pavićević u saopštenju.

Niko Kalađurđević je rodjen 1948. godine u Bečićima. Do sada je imao 18 samostalnih i više kolektivnih izložbi.

Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore (ULUCG) i Udruženja likovnih umjetnika Budve (ULUB).

Samostalna izložba slika Nika Miloševa Kaladjurdjevića u galeriji hotela "Adria" u Budvi, biće otvorena do 18. decembra, zaključuju u saopštenju.