01-10-2014

Ove boje će biti u trendu u sezoni jesen-zima

Pantone, svjetski autoritet za klasifikaciju boja, grafiku i dizajn, objavio je koje će boje biti u modi ove jeseni, odnosno za sezonu 2014-2015.

Ove boje će biti u trendu u sezoni jesen-zima | Radio Televizija Budva

Ovu sezonu će karakterisati atipične boje ali u tradicionalnim tonovima jeseni, izjavila je Leatrice Eiseman, izvršna direktorka Pantone instituta, boje će odisati misterijom, inspirišući ljude širom svijeta da pronađu svoj stil.

Radiant Orchid – nijansa ljubičaste koja je dominirala ovom godinom, bila je izuzetno popularna, kako za garderobu, tako i za namještaj.

Kraljevsko plava – idealna za sive zimske dane, asocira na more. Za razliku od drugih nijansi plave, odlično se uklapa sa crnom bojom, idealna je za elegantne večernje haljine.

Aluminijum – ova boja između sive i srebrne idealna je za nakit i pribor, odlično se slaže sa zamagljeno žutom.

Mauve Mist – još jedna nijansa ljubičaste, dobro se slaže sa zelenom i sivom, ali i sa Rediant Orchid.

Sangria – egzotično crvena boja, elegentna i strastvena, preporučuje se svima, u kombinaciji sa bijelom za veče, ali i kao dnevna varijanta.

Aurora crvena – topla crvena boja koja vuče na boju cigle, lijepo se uklapa sa nijansama sive i braon, za one smjelije preporučuje se kombionovanje sa plavom ili senf žutom bojom.

Čempres zelena – jedna od favorit boja za ovu zimsku sezonu, veoma intenzivna boja inspirisana četinarima, slaže se sa braon i crnom, ali i limun žutom, svijetlo roze, biserno sivom i bijelom.

Konjak – topla boja, inspirisana korom drveća i lišćem koje opada u jesen, jedina iz palete braon boja, idealna je za kape, šalove, vunene džempere, naročito one ručno pletene što će biti trend ove sezone.

Zamagljeno žuta – slaže se sa bojom konjaka i čempres zelenom.

Kobalt svijetla – nijansa plave, preporučuje se za torbe, marame obuću, u kombinaciji sa bijelom stvara neobičan miks za hladne dane, slaže se i sa većinom boja koje asociraju na jesen.