12-01-2023

Ovo je spisak 25 kandidata za sudije Ustavnog suda

Portal CdM objavio je spisak 25 kandidata koji su se prijavili na posljednji javni poziv za izbor nedostajućih sudija Ustavnog suda.

Ovo je spisak 25 kandidata za sudije Ustavnog suda | Radio Televizija Budva

Prijavljeni kandidati su: Medina Mušović, Narcisa-Maja Bošković, Amer Šukurica, Momirka Tešić, Jovan Kojičić, Dragana Đuranović, Sulejman Guči, Danica Kovačević, Faruk Resulbegović, Azra Jasavić, Jadranka Novaković, Zdenka Perović, Fadil Kadrović, Sanja Maslenjak, Snežana Armenko, Nikola Golubović, Edmond Ujkaj, Marijana Aković, Ivan Radojičić, Azra Cama, Darko Mugoša, Jelena Ružičić, Savo Rašović, Maja Šćepanović i Snežana Jonica.

Do održavanja sjednice Ustavnog odbora, sačekaće se da se vidi da li će osim 25 prijava koje su predate na pisarnici Skupštine, stići još neka poštom.

Lista prijavljenih kandidata biće utvrđena na sjednici Ustavnog odbora, koja je zakazana za petak, kada će biti formirana i komisija koja će utvrditi da li su prijave kandidata podnijete u skladu sa javnim pozivom.

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović najavila je da će ponovo pokrenuti parlametarni dijalog o izboru sudija Ustavnog suda.

Ustavni sud je u blokadi od sredine septembra, kada je sudija Miodrag Iličković otišao u starosnu penziju.

Ustavni sud trebutno ima samo troje sudija od ukupno sedam, pa ema kvorum za rad s obzirom na to da odlučuje većinom glasova svih članova.