08-08-2023

Ovogodišnje izdanje Festivala “Ćirilicom” trajaće tri nedjelje

Festival “Ćirilicom” glavni je kulturni dogadjaj ovog ljeta. Gostovanje nobelovke, prvi sopstveni dječiji mjuzikl na temu budvanskog naslijeđa u istoriji ljetnjih festivala, proslava 200 godina od rođenja braće Ljubiša prozorišnom predstavom "Brod", samo su dio bogatog ljetnjeg programa, saopšteno je iz PR Službe tog festivala.


Foto: PR Služba Festivala “Ćirilicom”

Festival se organizuje sedmi put u terminu od 23. avgusta do 13. septembra, u organizaciji Narodne biblioteke Budve, koja će uskoro nositi ime čuvenog budvanina Miroslava Luketića.

"Narodna biblioteka Budve je smjelo odlučila da ove godine festival produži sa uobičajnih dvije na tri nedjelje. Generalni pokrovitelj festivala je TO Budva koja je prepoznala važnost promocije ćiriličnog naslijeđa bez koga su istorija Budve, Boke i Crne Gore nezamislivi. Posebno je zanimljivo da je glavni dio festivalskog programa predstavljen javnosti još prošle godine u novembru, što izdvaja ovaj festival po ozbiljnosti i temeljnosti pripreme programa u odnosu na sve slične projekte u našoj zemlji", naveli su iz PR Službe Festival "Ćirilicom"