12-04-2016

Ovoj porodici je hitno potrebna pomoć

Naša ekipa danas je obišla šestočlanu porodicu u naselju Palestina.

Ovoj porodici je hitno potrebna pomoć | Radio Televizija Budva

Njihova tužna priča kao i ostalih koji tamo žive počela je 1999. godine, medjutim, i ovoga puta se pokazalo da zlo ne ide samo. Naime, nedugo zatim 26. godišnja Gjure Bećiri se razboljela, osam godina kasnije ona nema sredstava za liječenje.

Sa četvoro djece njih dvoje žive u trošnoj baraci u naselju Palestina. Oboje su nezaposleni. Ona ima oboljenje bubrega i nemaju novčanih sredstava za liječenje.



Kada dobije bubrežni napad prvu pomoć ukažu joj u budvanskom Domu zdravlja ili Hitnoj pomoći, medjutim kako kaže za dalja ispitivanja i liječenje nema novca.
To traje gotovo deceniju.



Kako nam je njen suprug objasnio, komšije koje imaju automobil pritiču u pomoć kada dobije napad bolova, tako što je odvezu do najbliže zdravstvene ustanove.

Za ovaj problem se, dodaje, nisu obraćali gotovo nikome. Ne pozanju proceduru.



Moli ljude dobre volje da pomognu onoliko koliko su u mogućnosti.
On ne radi jer, kako nam je kazao, ima povredu kičme.

Rekao nam je da neće zaobići nijedna vrata za koja mu se učini da se mogu otvoriti. Ponovio nam je pri odlasku da ne traži mnogo, već samo toliko da njegova supruga može izvršiti sve analize i preglede te kupiti potrebne ljekove kako bolest ne bi napredovala jer ne želi sam da nastavi kroz život sa četvoro djece. Želi da ona kao stub kuće ostane uz njih, bude zdrava i nasmijana svakog novog jutra.

Za sve one koji mogu pomoći to mogu učiniti putem računa kod CKB banke 510021297096002014 na ime FLORIM M ADEMI.

Opširniji prilog možete pogledati OVDJE