31-01-2022

Papan: Građane Buljarice opterećuju nagomilani problemi, na prvom mjestu kanalizacija

Putna infrastrukturta, komunalni otpad i kanalizacija, samo su neki od problema koji opterećuju MZ Buljarica, a naročito ih brine ih to što njihovi problemi možda neće biti riješeni prije početka još jedne turističke sezone.


Foto: printscreen TV Budva

Predsjednik MZ Buljarica, Vladan Papan kaže da je dugačak spisak nagomilanih problema koji opterećuju upravni odbor, ali i građane ove MZ.

"Kanalizacija je naveći problem, ona još uvijek nije prošla kroz Buljaricu. Kao što i ovdje možete da vidite ovu baru iza nas, to su fekalije koje izlaze iz vodovodnih cijevi. Oni su do sada nešto radili i postaljali maje cijevi, što nije dovoljno ni za potrebe mještana a naročito kada je u jeku turističa sezona", kaza je Papan za Polis.

On je istakao da je jedan od probelma i odvoz smeća.


Foto: printscrenen TV Budva

"Komunalno nam je problem, nemamo redovno komunalnu službu da se peru ulice, da se kosi pored puta, trebalo bi da imamo deset puta više kanti za smeće u odnosu na postojeće", istakao je Papan.

Najveći problem predstavlja finansiranje

"Mi smo jedina mjesna zajednica na teritoriji opštine Budva koja ima sekretara, koji ne dolazi na posao", kazao je on, ističući i da su sredstva u iznosu od 12.500 eura koje im je Opština uplatila na ime izvođenja radova skinuti sa račnuna, te su konstantno u finajsijskom problemu.

Papan je naglasio da su on i građani spremni da urade sve, kako bi se riješili problemi njihove mjesne zajednice, jer kako kaže, problema je mnogo a vremena malo ako uzmemo u obzir na smo uskoro na pragu nove turističke sezone.