28-09-2020

Parapid: Prava Budva i u budućnosti uz svoje građane

Član IO Prave Budva Predrag Parapid u današnjem saopštenju za javnost kritikovao je dosadašnje odluke Vlade i NKT-a koje su se odnosile na turustičku privredu. Kako je istakao, turistička sezona je dođivjela slom i najveći krah u posljednjih 70 godina. On je poručio da predstoji komplikovan naredni period, ali i kazao građanima da će članovi Prave biti uz njih kako bi zajedno ušli u bolje dane za grad.



"Evo ušli smo već u sedmi mjesec od početka pandemije kovid-19 i prvog zabilježenog slučaja na teritoriji Crne Gore. NKT je pod okriljem tadašnje vlade predvođene DPS donio krajnje diskutabilne i nelogične odluke. Prvo smo proljeće proveli u karantinu i sa ograničenim kretanjem. Dok su sve zemlje regiona pa i zemlje sa najvećim žarištima u Evropi poput Španije, Italije i Francuske otvarale svoje turističke destinacije da spasu turističku sezonu i posrnulu ekonomiju, Crna Gora je zatvorila svoje, a naročito je bilo pogubno zatvaranje granica za države koje tradicionalno šalju najveći priliv turista u našu zemlju Srbiju i Rusiju", kazao je Parapid.

Kako ističe, do sloma turustičke sezone dovele su kontroverzne odluke tadašnje vlade i njenog, prema njegovim riječima, "pipka u liku NKT". Jedna od takvih odluka, navodi on, bila je i otvaranje granica za Zimbambve, Barbados, Tunis i Island, dok se na toj listi nisu našle države iz koje dolazi najveći broj turista.

"Kako se u narodu kaže ide duga i teška zima, a tek sada smo uistinu postali jedno od najvećih žarišta kovid-19 u Evropi, sa uludo potrošenom turističkom sezonom od koje se budžet grada u najvećoj mjeri punio, sa blokiranim računom opštine i katastrofalnim potezima uzurpatorske DPS klike u protekla dva mjeseca ulazimo u neizvjestan i težak period", rekao je Parapid.

Takođe, upozorio je građane na komplikovan i problematičan naredni period, jer se, istakao je, nalazimo u zaista nezahvalnoj situaciji spletom svih ovih događaja.

"Tražimo njihovo strpljenje, a obećanja koja smo im dali u predizbornom ciklusu biće kako i dolikuje sa naše strane ispoštovana i ispunjena. I u ovoj najtežoj zimi bićemo uz njih, raditi za njih i zajedno sa njima ući u bolje dane za naš grad i sve nas", zaključuje se u saopštenju.