20-09-2023

Parking servis Budva: Apelujemo na predstavnike MZ Stari grad da preispitaju stvarne potrebe saobraćajne dinamike ove zone

Povodom saopštenja MZ Stari grad, upućenog nakon održavanja sastanka između predstavnika te mjesne zajednice, Komunalne policije i Parking servisa, a vezano za ocjenu da uzrok problema parkiranja u šetališnoj zoni Starog grada leži u prekobrojnom broju izdatih propusnica, oglasili su se iz Parking servisa Budva.


Foto: Arhiva

Oni su istakli da se obraćaju saopštenjem kako bi se izbjegle pogrešne interpretacije u široj javnosti na temu osjetljive saobraćajne zone.

"Čvrsto vjerujući da je uredna šetališna zona Starog grada krajnji i istinski cilj svih onih koji na bilo koji način imaju uticaj u regulaciji saobraćaja ove zone, želimo da podsjetimo da je optimalan broj vozila u ovoj zoni već duži niz godina diskutabilan, s obzirom na različitost interesa pojedinaca. Sa stanovišta Parking servisa i dijela posla koji obavljamo, najvažnija činjenica leži u tome da se propusnice izdaju po osnovu uredno priložene dokumentacije, predviđene Pravilnikom za izdavanje propusnica. Za potrebe jasnog i nedvosmislenog uvida i kontrole statusa vozila koja su se našla u ovoj zoni, vozilima se dodjeljuju odgovarajuće naljepnice", navode u saopštenju.

Iz Parking servisa napominju da se sva vozila dodatno obavezuju da koriste pozicije predviđene za parkiranje u ovoj zoni, kako šetališna zona ne bi bila uzurpirana automobilima.

"U tom smislu, kažnjavanje svih prestupa koji se odnose na izostanke naljepnica na vozilima i nepravilnog parkiranja u ovoj zoni podržavamo i spremni smo da damo puni doprinos u okviru svih akcija, u okviru nadležnosti naših službi", dodaju iz Parking servisa.

Ocjenjuju i to da svakodnevno svjedočimo nesavjesnom ponašanju pojedinih vozača sa propusnicama. Kako ukazuju, pojedini vozači svojim radnjama omogućavaju ulazak većem broju automobila, te ističu da koriste priliku da ih javno opomenu i, kako kažu, upoznaju ih sa činjenicom da će se na ovakva ponasanja odreagovati trajnim deaktivacijama propusnica nesavjesnih vozača.

"Budući da se bliži kraj ljetnje turističke sezone, ovom prilikom apelujemo na predstavnike MZ Stari grad da iskoriste ovo vrijeme da preispitaju stvarne potrebe saobraćajne dinamike zone Starog grada, jer nam nasavjesne radnje pojedinaca stavaraju sumnju o neusklađenosti stvanih interesa Starograđana i Starog grada kao kulturne baštine ovog grada. Svaku sugestiju Mjesne zajednice spremni smo da ukrstimo sa turističkim programima razvoja ovog grada i odreagujemo na najbolji mogući način. Odbijajuci da odgovornost haotičnog parkiranja u zoni Starog grada leži u broju izdatih propusnica, zainteresovani smo za svaki oblik saradnje u okviru akcija Komunalne policije kojima bi se mogao iskontrolisati i urediti trenutni saobraćajni nered u zoni Starog grada, pa ih pozivamo da nastave sa obustavljenim akcijama kontrole vozila u zoni Starog grada", zaključuje se u saopštenju.