27-06-2022

Parovi iz cijelog svijeta vjenčavaju se u Budvi: Prošle godine sklopljeno 200 brakova

Budva je već dugo omiljena destinacija za sklapanje brakova, ne samo građanima Crne Gore nego i strancima sa svih destinacija. Pored plaža, koje su popularne za ceremonije vjenčanje, sve je veće interesovanje i za lokacije u Starom gradu, te sela u zaleđu Budve, kazala je za Polis matičarka Žana Kapa.



Foto: Sveti Stefan panorama

U toku 2021. godini na teriotiji Budvanske rivijere sklopljeno je 360 brakova, a uzimajući u obzir podatke iz ove godine, očekuje se da će ove godine ta cifra biti oko 300.

"Polovinom juna je sklopljeno 156 brakova na teritoriji opštine Budva, što znači da do kraja godine nadamo se da će ta brojka biti i do 300. S obzirom da je prošle godine u toku čitave godine bilo oko 360 sklopljenih brakova", kazala je Kapa.

Kada su u pitanju istopolni brakovi, Budva prednjači po broju sklopljenih, pa je od 27. jula prošle godine sklopljeno osam partnerstava, a najava ima i za naredne mjesece.

Budva je kao turistička destnncija omiljeno mjesto za sklapanje brakova mnogim strancima.

"Od 369 brakove prošle godine čak 200 parova sklopilo je brak u Budvi i bili su stranci. Nama je to sada već rutina, jer se kod nas vječavaju parovi iz cijelog svijeta, Kanada, Indija, ali i parovi iz regiona. Svi dolaze kod nas radi ceremonije vjenčanja", kazala je ona.

Omiljena mjesta za sklapanje braka na teritoriji Budve su ipak plaže.

"Posebno je interesantno ostrvo Sveti Nikola, ali i Stari grad, Blizikuće, crkva Sveti Sava, koja je posebno interesantna za Ruse", ističe sagovornica.

Posao matičara je zahtjevan i vrlo odgovoran, traži preciznost, ali donosi mnogo zadovoljstva i radi se sa ljubavlju, zaključila je Kapa.

D.P.