25-02-2022

Paviljon Crne Gore kandidat za nagradu

Paviljon Crne Gore na Expo 2020 Dubai, koji bilježi rekordne posjete u proteklom periodu, kandidat je za People's Choice Award, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Paviljon Crne Gore kandidat za nagradu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

“Osim pohvala brojnih posjetilaca još jedna potvrda kreativno osmišljenog dizajna izložbenog prostora Paviljona je predlog magazina Exhibitor, po kojem smo uvršteni među 40 kandidata koji će se boriti za People's Choice Award”, navodi se u saopštenju.

Online glasanje putem linka www.ExhibitorOnline.com/VoteExpo će trajati do 15. marta, a pobjednici će biti prolašeni tokom EXHIBITORInsight webinara koji će se održati 16. marta.

Među odabranim kandidatima su neki od tematskih, ali i paviljoni zemlje domaćina Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije i Rusije koji važe za najposjećenije.

Expo 2020 Dubai, od 1. oktobra prošle godine kada je počeo je do sada posjetilo preko 15 miliona ljudi.

“Ovaj značajan globalni događaj za našu zemlju predstavlja priliku da osnažimo diplomatske i ekonomske odnose sa zemljom domaćinom, ali i ostalim učesnicama”, navodi se u saopštenju.

Isto tako, tokom 182 dana trajanja svim posjetiocima predstavljamo investicione i turističke potencijale, a organizovani su i događaji koji okupljaju predstavnike biznis zajednice i stručnjake iz raznih oblasti kako bi na što bolji način dali doprinos učešću i to vodeći se krovnom temom Povezivanje umova, stvaranje budućnosti.