22-09-2017

Pavlovići pomogli ubicama Borete?

Braća Ilija i Boško Pavlović uhapšena su juče u Budvi zbog sumnje da su logistički pomogli ubistvo Đorđa Borete, 7. decembra 2016. godine.

Pavlovići pomogli ubicama Borete? | Radio Televizija Budva

U istom vatrenom obračunu tada je stradao srpski državljanin Dragan Zečević i ranjen Budvanin Ivo Stanišić.

Prema optužnici, na njih je sa motocikla pucao Vasilje Rafailović, dok je za volanom bio Ratko Vušović.

"I.P. i B.P. lišeni su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu biti predati Specijalnom državnom tužilaštvu”, navodi se u zajedničkom saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Objašnjava se da su po nalogu SDT-a, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja obavili pretres više objekata u Budvi:

"Za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedina lica, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela".

Piše da je tokom pretresa pronađena veća količina opreme, ilegalnog oružja i municije...

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" u istoj akciji budvanski policajci pronašli su ukradeni automobil u kojem je bilo ostavljeno oružje i fantomke.

Sagovornik "Vijestima" tvrdi da istražitelji vjeruju da je to spremljeno za likvidaciju jedne od bezbjednosno interesantnih osoba sa područja te opštine, a koja pripada takozvanom škaljarskom klanu.

Prema istiom izvoru, automobil je pronađen u naselju Rafailovići.

Podvodom dvostrukog ubistva i ranjavanja u Budvi decembra prošle godine, specijalni tužilac Saša Čađenović podnio je sudu optužnicu protiv Vasilija B. Rafailovića, Ratka Vušovića, Ivana D. Cicmila, Miljana R. Bulatovića (36) iz Niša i Vladimira Z. Šmanja (35) iz Banjaluke.

Nezvanični izvori govore da tom grupom rukovodi Rafailović, a da su svi pripadnici takozvanog kavačkog kriminalnog klana.

"Rafailović se sa automatskom puškom smjestio na mjesto suvozača i odvezli su se u naselje Bečići ispred lokala Trofej... Rafailović je iz automatske puške ispalio najmanje 14 projektila u pravcu oštećenih Borete, Zečevića i Stanišića, koji su se nalazili na terasi ovog lokala, i tako ubio Boretu i Zečevića, dok je Stanišiću nanio tešku tjelesnu povredu. Nakon toga su se motociklom vratili u garažu gdje su ostavili motocikl. Rafailović je automatsku pušku kojom je izvršeno krivično djelo odnio sa sobom”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

U istom tekstu se za Bulatovića i Šmanju tvrdi da su pomogli napadačima prije i nakon zločina, skrivajući oružje, motocikl i predmete korištene prije i tokom zločina...

Rat kokainskih klanova u Crnoj Gori traje godinama i žrtve se gomilaju.

Policija je u Budvi tokom ljeta u dva navrata pronašla snajperska gnijezda izgrađena iznad plaže Mogren, za koja pretpostavljaju da su pripremljena za nastavak mafijaških obračuna.


Vijesti.me, foto: Vijesti.me